Дерменджиев ще пътува за важния жребий, националите ни с контрола през февруари


Дерменджиев ще пътува за важния жребий, националите ни с контрола през февруари
Снимка: БГНЕС

1795 0

Селекционерът Георги Дерменджиев ще присъства на тегленето на жребия в Швейцария за баражите от турнира Лига на нациите. България ще научи своя съперник на 22 ноември, а събитието ще се проведе в Нион, където е и централата на УЕФА.

Наставникът ще бъде част от делегацията на „лъвовете“ в компанията на настоящия президент на федерацията Михаил Касабов и други представители от администрацията на БФС, информира "Труд". Веднага, след като паднат въпросителните около противника, с който „лъвовете“ ще спорят за място на финала, от футболния съюз ще стартират и преговори за приятелски мач.

Той трябва да се играе през февруари и да бъде генерална репетиция за въпросните срещи от новосформирания турнир на УЕФА. Противникът в контролата ще бъде съобразен спрямо този за баражите. Ако „трикольорите“ спечелят двата мача от Лигата на нациите ще си осигурят така жадувана виза за Евро 2020. Първият бараж на България е на 26 март. Жребият за големия форум пък ще се тегли в последния ден на ноември, но вече в Букурещ.

Макар все още да не сме се класирали на Евро 2020, то в Англия вече мечтаят да са в една група с нашия тип - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички