България оцеля в скучен мач с Черна гора, а победата остава мираж


България оцеля в скучен мач с Черна гора, а победата остава мираж
Снимка: БГНЕС

8787 0

Българският национален отбор продължава да търси първата си победа в квалификациите за Евро 2020. "Лъвовете" завършиха гостуването си на Черна гора без попадения и равенство 0:0 в шести мач от група А. Така България записа десети пореден мач без победа и ще трябва да разчита на "резервния" си вариант - Лигата на нациите, за класиране за Евро 2020.

Двубоят едва ли ще се запомни с особено добри моменти. И пред двата тима се откриха няколко добри положения за гол, но те не бяха реализирани. За "лъвовете", Галин Иванов и Божидар Краев имаха възможност да се разпишат, докато за домакините най-активен беше Владимир Йовович, пред който се откриха най-чистите положения за гол. 

Втората част се оказа по-силна за Черна гора, който можеше да стигне до успеха в самия край на срещата, но безупречни намеси на Пламен Илиев спасиха България от загуба. Така двата отбора покачиха актива си в класирането на три точки, което остава единствено за статистиката. Герги Пашов и Бирсент Карагарен пък записаха дебют с националната фланелка.

Първо полувреме

В първите минути на срещата двата отбора си размениха по един ъглов удар, като този за "лъвовете" се оказа по-голяма заплаха за противниковия отбор. Разбъркването в наказателното поле обаче завърши с удар в аут.

В 6-ата минута дойде първото отлично положение за България. Антон Недялков се включи по левия фланг, откъдето предостави отлично подаване по земя в наказателното поле към Галин Иванов, но последният стреля право в тялото на вратаря Петкович, който съумя да спаси.

В 21-вата минута дойде и първият точен удар за домакините. Той бе отправен от Владимир Йовович от дистанция, но ударът му не бе достатъчно силен, а и право в тялото на Илиев, за когото не представляваше проблем да улови топката.

10 минути по-късно, след центриране от пряк свободен удар, Божидар Краев прати топката в мрежата на Черна гора с глава, но нападателят на "лъвовете" се оказа в положение на засада, поради което голът бе отменен.

В 37' Галин Иванов проби по десния фланг и центрира в наказателното поле. Топката се озова на крака на Божидар Краев, но последвалият удар бе блокиран от защитник на домакините и отказа България от попадение.

В края на първата част грешка в отбраната на Черна гора осигури на Краев възможност за удар от опасна позиция в наказателното поле, но изстрелът на нападателя се оказа неточен. 

Второ полувреме

В 53-ата минута Черна гора стигна до най-доброто си положение в мача. След центриране от дясната страна топката премина през цялата отбрана на "лъвовете", за да се озове на далечната греда, където беше Владимир Йовович. Футболистът на домакините насочи топката към вратата, но Пламен Илиев успя да спаси с отличен рефлекс, макар топката да беше в неговия обсег. 

В следващите минути двата отбора не успяха да си разменят опасни атаки, като кълбото се задържаше малко по-дълго в притежание на домакините. Темпото на игра спадна, което доведе и до няколко рокади в съставите, които да "освежат" мача.

В 85-ата минута Черна гора стигна до две отлични положения за гол, но не успя да се възползва. Първо, разбъркване в наказателното поле - буквално на пет метра от Пламен Илиев, завърши с изчистване с крак на българския вратар в корнер. 

При последвалото центриране от ъглов удар топката отново се оказа в непосредствена близост до малкото наказателно поле, където последва удар към вратата, но Илиев отново успя да спаси и да запази резултата непроменен.

Секунди преди края България също имаше възможност да се разпише, но на два пъти Георги Костадинов не успя да се възползва от създадените ситуации в наказателното поле на домакините.

Преди срещата:

Красимир Балъков и неговите "лъвове" излизат за нов опит в търсене на първа победа в евроквалификациите, които са напът да се превърнат в най-слабите за България в историята. Днес трикольорите гостуват на Черна гора, а в понеделник приемат Англия.

Черна гора има същия актив като този на България - 2 точки, и също иска да избегне последното място. Трима от четиримата титуляри в защита от последната квалификация на "Уембли" - Николай Бодуров, Страхил Попов и Васил Божиков, са извън сметките за мача поради различни причини.

В последния момент стана ясно, че халфът Симеон Славчев също няма да бъде на разположение за гостуването в Подгорица, тъй като се е разболял. 

СЪСТАВИ

ЧЕРНА ГОРА (4-2-3-1): Петкович, Марушич, Лагатор, Савич, Шофранац, Хочко, Вукчевич, Янкович, Косович, Болейвич, Мугоша

Селекционер: Фарук Хаджибегич

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Пламен Илиев, Георги Пашов, Кристиан Димитров, Петър Занев, Антон Недялков, Кристиан Малинов, Ивелин Попов, Галин Иванов, Марселиньо, Вандерсон, Божидар Краев

Черна гора: Петкович, Секулич, Н.Вукчевич, Лагатор, Бекирай, Савич, Йовович, Хакшабанович, Болжеич, Симич, Марушич

България: Пламен Илиев, Георги Пашов, Кристиан Димитров, Петър Занев, Антон Недялков, Кристиан Малинов, Ивелин Попов, Галин Иванов, Марселиньо, Вандерсон, Божидар Краев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички