Борисов разкри много интересни подробности за акцията на ГДБОП в БФС


Борисов разкри много интересни подробности за акцията на ГДБОП в БФС

3137 0

Министър-председателят на България Бойко Борисов разкри изключително интересни подробности около специалната акция на ГДБОП, която се проведе в офисите на БФС в новата Национална футболна база. Премиерът беше категоричен, че акцията е подготвена преди няколко дни и няма общо нито с расисткия скандал по време на мача Англия - България, нито с решението на президента на БФС Борислав Михайлов да оваканти поста си. 

"Оставката на Борислав Михайлов? Това си е работа на БФС. Аз казах какво спираме да правим за тях, за да не каже някой, че се мешаме в работата им. Преди известно време си говорихме за респект и чистота във футбола - те обаче не се вслушаха. Явно решиха, че с колегите, с които се срещахме и ги предупреждавайме, си правим евтин PR", коментира Борисов оставката на президента на БФС и последвалата акция на ГДБОП. Той разкри, че тя е била планирана, а не в следствие на случилото се на мача с Англия. 

"Исках да съм ги предупредил, за да не ми правят забележки после от УЕФА и ФИФА. Те не се съобразиха с нашите препоръки, нито с това, което службите ми докладваха за случващото се в БФС. Нещата просто съвпаднаха, а акцията беше планирана няколко дни преди двубоя срещу Англия. 

Това си е работата на БФС. Аз не съм се стремял към него. Аз казах какво спираме да правим, за да не каже някой, че се мешаме в работата на футболния съюз“, заяви Борисов относно подадената оставка на Борислав Михайлов.

„Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистота на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За съжаление те не се вслушаха и мислеха, че с колегите, които се срещахме и ги предупредихме си правим евтин ПР. Исках да съм ги предупредил, за да не може след това някой от ФИФА и УЕФА да ми прави забележки. Те не се съобразиха и това, което службите ми докладваха сутринта, просто съвпаднаха няколко неща заедно. Операцията беше планирана няколко дни преди вчерашния мач.

"Не е моя работа да коментирам операцията - има съдии, които ще вземат решение - тече вече дело", допълни премиерът относно щурма на ГДБОП в офисите на БФС в Бояна (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама