Балъков: Искаме поне 4 точки в двата двубоя, викам само игралите в поне 70% от мачовете

Селекционерът на България Красимир Балъков призна, че 4 точки е неговата цел минимум в предстоящите две евроквалификации на отбора. Както е известно, "лъвовете" играят срещу Чехия и Косово, като от резултатите в тези два мача ще зависи до известна степен дали имаме шансове да се класираме на Евро 2020.

"4 точки са задължителни от двата мача, ако искаме да сме в борбата. В Чехия не трябва да падаме. Има много наши играчи, които като индивидуални качества са по-добри от съперниците ни. Но играчите ни трябва да имат самочувствие и да го показват на зеления терена. Ако това се случи и не се класираме по нормалния път, поне ще обиграем отбора. Ако ни се отвори възможността март месец, да сме подготвени на 100%", заяви Балъков на пресконференцията преди първия мач. Той сподели, че е готов за новото предизвикателство, но не е наясно със състава за първия двубой.

Красимир Балъков постави нови изисквания към националите

Новият национален селекционер на България Красимир Балъков ще постави нови изисквания на своите футболисти, твърди "Тема Спорт". Едно от тях ще б...

Балъков потвърди, че ще има нови критерии в пращането на повиквателни и сподели, че е негово решението да състави група от 24 души. "Мое лично решение е да имаме група от 24 човека, по принцип са 23, но искам да имам резерва. Един ще отпадне. Може да влезе в групата за втория мач. Хаджиев също ще напусне лагера утре. Тези, които напускат, не напускат заради това, че са по-слаби от другите, а просто за тези мачове съм сметнал, че трябва да остана с другите. За следващите квалификации групата може да е различна. Критериите за повиквателните, които пращаме на футболистите, са 70% от мачовете да са играли. Има изключения. Ще има и в бъдеще, но ще са рядко и ще са малки", посочи бившият наставник на Етър.

"Искаме промени в начина, по който искаме да играем. Много ми се иска да има промяна в отношението на медии и общество към националния. За да стане това, трябва да покажем, че ние искаме промяна. В последните 15 години има промяна в отношението в много неща в националния. Има негативизъм, не сме се класирали на голям форум от 15 години. Искаме да има промяна и любителят на футбола да ни подкрепи. Ако успеем да побеждаваме, това е промяната", каза още той.

Балъков призна, че е отворен към това в отбора да има психолог и посочи какво е нужно на тима, за да победи Чехия. "Единственият тим, който може да ни плаши, е Англия. Но сега не играем срещу тях. Може би в медийното пространство много хора смятат, че Чехия са фаворит. Ние не може да отречем, че е така, но не случайно съм взел анализатор, който по статистически данни показва, че разликата между нашия и техния тим не е толкова голяма. Футболистите трябва да си повярват, да имат желание за победа и ако направим това, което искаме, може да се поздравим с победа“, категоричен бе Балъков. А защо Станислав Костов отпадна за евроквалификациите вижте в този материал

Още по темата

Please select answer!