Балъков: Искаме поне 4 точки в двата двубоя, викам само игралите в поне 70% от мачовете


Балъков: Искаме поне 4 точки в двата двубоя, викам само игралите в поне 70% от мачовете
Снимка: БГНЕС

5798 0

Селекционерът на България Красимир Балъков призна, че 4 точки е неговата цел минимум в предстоящите две евроквалификации на отбора. Както е известно, "лъвовете" играят срещу Чехия и Косово, като от резултатите в тези два мача ще зависи до известна степен дали имаме шансове да се класираме на Евро 2020.

"4 точки са задължителни от двата мача, ако искаме да сме в борбата. В Чехия не трябва да падаме. Има много наши играчи, които като индивидуални качества са по-добри от съперниците ни. Но играчите ни трябва да имат самочувствие и да го показват на зеления терена. Ако това се случи и не се класираме по нормалния път, поне ще обиграем отбора. Ако ни се отвори възможността март месец, да сме подготвени на 100%", заяви Балъков на пресконференцията преди първия мач. Той сподели, че е готов за новото предизвикателство, но не е наясно със състава за първия двубой.

Балъков потвърди, че ще има нови критерии в пращането на повиквателни и сподели, че е негово решението да състави група от 24 души. "Мое лично решение е да имаме група от 24 човека, по принцип са 23, но искам да имам резерва. Един ще отпадне. Може да влезе в групата за втория мач. Хаджиев също ще напусне лагера утре. Тези, които напускат, не напускат заради това, че са по-слаби от другите, а просто за тези мачове съм сметнал, че трябва да остана с другите. За следващите квалификации групата може да е различна. Критериите за повиквателните, които пращаме на футболистите, са 70% от мачовете да са играли. Има изключения. Ще има и в бъдеще, но ще са рядко и ще са малки", посочи бившият наставник на Етър.

"Искаме промени в начина, по който искаме да играем. Много ми се иска да има промяна в отношението на медии и общество към националния. За да стане това, трябва да покажем, че ние искаме промяна. В последните 15 години има промяна в отношението в много неща в националния. Има негативизъм, не сме се класирали на голям форум от 15 години. Искаме да има промяна и любителят на футбола да ни подкрепи. Ако успеем да побеждаваме, това е промяната", каза още той.

Балъков призна, че е отворен към това в отбора да има психолог и посочи какво е нужно на тима, за да победи Чехия. "Единственият тим, който може да ни плаши, е Англия. Но сега не играем срещу тях. Може би в медийното пространство много хора смятат, че Чехия са фаворит. Ние не може да отречем, че е така, но не случайно съм взел анализатор, който по статистически данни показва, че разликата между нашия и техния тим не е толкова голяма. Футболистите трябва да си повярват, да имат желание за победа и ако направим това, което искаме, може да се поздравим с победа“, категоричен бе Балъков. А защо Станислав Костов отпадна за евроквалификациите вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички