Зрелище, драма и триумф на Лудогорец в Белград


Зрелище, драма и триумф на Лудогорец в Белград
Снимка: БГНЕС

21234 1

Лудогорец успя да излъже белградския Партизан в реванша от третия предварителен кръг и се класира за плейофа в Шампионската лига. Разградчани направиха зрелищно 2:2 в Сърбия и след 0:0 в първия мач с повече голове на чужд терен продължават участието си в турнира на богатите. Отборът на Георги Дерменджиев ще научи в петък съперника си в последния спор за влизане в групите на Шампионската лига.

Първото попадение за българския шампион реализира Трайкович, който в 19-ата минута си заби автогол след хубава атака и центриране на Михаил Александров. За гола голяма заслуга има и Марселиньо, който се хвърли и попречи на сръбския играч. Две минути по-късно Марселиньо покачи на 2:0. Кайсара проби отдясно и намери с прецизен пас техничния бразилец, който си спря топката и я прати в мрежата с неспасяем изстрел. В 30-ата минута защитата на "зелените" заспа и Школетич беше изведен сам срещу Стоянов. Нападателят не сбърка за 2:1. В 35-ата минута Шкулетич за втори път наказа Лудогорец. Футболистът на домакините се възползва от колективна грешка в отбраната на гостите и отблизо не остави шанс на Стоянов. В 18-ата минута съдията не даде дузпа за Лудогорец за игра с ръка в наказателното поле на играч на "гробарите". А в 41-ата домакините останаха с човек по-малко, след като Трайкович удари в лицето Ромен Безяк пред очите на главния съдия.

Точно изгонването се оказа решително, като "Лудогорец" направи фрапантен пропуск в началото на второто полувреме. Тогава Мисиджан удари лявата греда след перфектен пряк свободен удар, като Лукаш пипна леко топката и ѝ попречи да влезе във врата, а Безяк нацели лявата греда при опита за добавка от половин метър. До края "Партизан" имаше две опасни възможности след центрирания, но нямаше кой да ги оползотвори, а "Лудогорец" също изпусна удобни възможности чрез Марселиньо и Безяк.

СТАТИСТИКА:

Реванш в трети предварителен кръг на Шампионската лига

ПАРТИЗАН - ЛУДОГОРЕЦ 2:2 (0:0 в първия мач)

0:1 Трайкович 19

0:2 Марселиньо 21

1:2 Шкулетич 30

2:2 Шкулетич 35

ПАРТИЗАН: Лукач, Волков, Вуличевич, Станкович, Трайкович, Брашанац (83-Нинкович), А. Живкович, Дринчич, Илич (46-Б. Илич), Лазович, Шкулетич

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Моци, А. Александров, Ангуло, Дяков, Златински, М. Александров (78-Анисе), Марселиньо (85-Ешпиньо), Абало (46-Мисиджан), Безяк

Жълти картони: Безяк, Марселиньо, Александров (Лудогорец) Илич, Волков (Партизан)

Червен картон: Трайкович (Партизан)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички