Луд късмет за Лудогорец, на жребия ще е сред поставените


Луд късмет за Лудогорец, на жребия ще е сред поставените

22456 0

Невероятен късмет извади Лудогорец в сряда вечерта и на жребия за плейофа в Шампионската лига ще е сред поставените отбори. Това се случи след серия от щастливи за българите резултати по европейските терени. Поредица от неочаквани резултати увеличи сериозно шансовете на тима от Разград да стане вторият наш отбор в груповата фаза на най-скъпия турнир.

От отборите, които се очакваше да са поставени в плейофа, се класираха четири от петте. Отпадна Селтик и това отвори една позиция в схемата на Шампионската лига. Тя трябваше да бъде заета от някой измежду непоставените, сред които Лудогорец е трети в подреждането. Преди него бяха Спарта Прага и Динамо Загреб. Чехите обаче отпаднаха след драма срещу Малмьо, след като спечелиха първия мач с 4:2, но на реванша в Швеция паднаха с 0:2 и се простиха с надпреварата. Хърватите пък бяха отстранени от датския Олборг след загуба на "Максимир" с 0:2. Те бяха спечелили с 1:0 първия двубой, но това се оказа недостатъчно и така Лудогорец ще е поставен!

Евентуалните съперници на разградчани за влизане в групите ще бъдат: Малмьо (Швеция), Олборг (Дания), Легия (Полша), Марибор (Словения) и Слован (Словакия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички