Загоритенджера и мълния на терена - 3 любопитки за героя от Лудогорец - ЦСКА


Загоритенджера и мълния на терена - 3 любопитки за героя от Лудогорец - ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2846 0

Дербито на върха в Първа лига между Лудогорец и ЦСКА беше с голям заряд, стойност и очаквания. Затова бе ясно, че този, който направи разликата между двата отбора, ще се превърне в герой. На своя тим, на дербито, а вероятно и на седмицата. Честта се падна на ганаеца Бернард Текпетей, който прониза "червените" още 4-ата минута и реши двубоя. Sportlive.bg реши да ви разкаже три интересни истории, свързани с крилото. Повечето от тях са известни на малко хора в България.

* Преди 3 години в Германия Текпетей преживява комичен случай. Когато той и семейството му отиват на стадиона за мача с Хофенхайм (2:1), те забравят на котлона тенджера с някакво ястие. Докато Бернард остава неизползвана резерва за Шалке 04, съседите викат пожарната, защото виждат, че от дома му излиза пушек. Пожарникарите заварват в празния дом пушеща тенджера, а Текпетей дълго време след това се черви, когато става дума за този инцидент.

** Крилото на Лудогорец попада в престижна класация в Бундеслигата през сезон 2019/20. Той влиза в топ 10 на най-бързите играчи в германското първенство. Ганаецът заема десетата позиция с максимална развита скорост от 35,30 км/ч. Лидер в класацията е Ашраф Хакими с 36,49 км/ч.

*** В България доста се шумя около трансфера му в Лудогорец, тъй като когато българският шампион го пожела, Бернард играеше под наем във Фортуна (Дюселдорф) и "орлите" трябваше да преговарят и с този клуб, и с Шалке, който държеше правата му. Говореше се, че футболистът е пожелал да напусне Фортуна, защото е бил недоволен от недостатъчната игрова практика, която получава.

Оказва се, че истината е различна: Текпетей е поискал от клуба съдействие, за да осигури на семейството си европейски паспорти. Той е планувал да остане в Европа с близките си след края на кариерата си, но клубът не му е помогнал и е демонстрирал "незаинтересованост". А как се е формирал като треньор Валдас Дамбраускас вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички