Задържали фен на Шамрок на границата между България и Румъния, вече е освободен


Задържали фен на Шамрок на границата между България и Румъния, вече е освободен
Снимка: iStock/Guliver

1030 0

Българските власти са освободили 28-годишния фен на Шамрок Роувървс Даниел Фулъм, който бе задържан при преминаването на границата между България и Румъния след мача между ирландския тим и Лудогорец, съобщава Irish Mirror.

Ирландският гражданин е пътувал с още 20-ина съратници в автобус към Румъния, но всичко приключва на границата с арест. От гранична полиция са сметнали, че снимката на личната му карта не отговаря на личността му и Фулъм бил задържан със съмнения за фалшификация.

Така компютърният специалист се озовал в арестa, откъдето излязъл с помощта на Външното министерство на Ирландия и дори любимия му клуб. Всъщност до намесата на родината му се стигнало, след като майката на привърженика е пуснала пост в социалните мрежи, с който е помолила въпросния министър за съдействие.

"Успях да говоря с него за две минути по телефона. Той ми призна, че е ужасен", разказа майката пред вестника.

От Външното министерство са потвърдили пред българските власти, че документите на Даниел Фулъм са редовни и няма основания за задържането му. Той се е прибрал в Дъблин в четвъртък късно вечерта и използва Туитър, за да благодари на всички хора, които са му помогнали или са изразили подкрепа.

Вижте как се разви срещата между двата тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички