За утеха на Лудогорец: В Астана си признаха, че в целия град няма естествен терен


За утеха на Лудогорец: В Астана си признаха, че в целия град няма естествен терен
Снимка: Getty Images

2023 0

Главното притеснение на Лудогорец преди първия мач с Астана в Лига Европа беше изкуственият терен на техния стадион. "Орлите" не са свикнали да играят на такава настилка и се чуха коментари за терена след загубата на българския шампион в Казахстан.

Оказва се обаче, че условията сумарно в двата мача ще бъдат равностойни, защото съперникът пък не е свикнал да играе на естествена трева. Именно на такава ще излезе Астана в реванша в Разград на 17 август.

"В Астана няма никъде естествен терен. Ще отлетим 2 дни преди мача и ще опитаме там да се адаптираме към терена. В Астана няма възможност да се тренира на естествена трева", заяви треньорът на казахстанците Григорий Бабаян след успеха в първия мач.

"Беше труден мач в емоционален план. Пуснахме първи гол, въпреки че имахме достатъчно на брой моменти, топката просто не влизаше. С такива отбори е нужна реализация. Планът проработи на 70%.

Допуснахме гол от статично положение заради детинска грешка, но не спряхме да играем и вкарахме два гола. Искам да изтъкна подкрепата. Трибуните ни водеха напред и това е тяхна победа", допълни треньорът. И Саид Ибраимов призна след мача, че теренът е помогнал на Астана.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички