За 12 години в Шампионска лига: Лудогорец се е намирал в сходна позиция едва 3 пъти


За 12 години в Шампионска лига: Лудогорец се е намирал в сходна позиция едва 3 пъти
Снимка: БГНЕС

2764 0

Лудогорец започна изключително разочароващо новия сезон, като е на прага да отпадне от Шампионска лига още в първия квалификационен труд. 12-кратният шампион загуби като гост от непретенциозния отбор на Балкани. Играта на разградчани не се получаваше и сега задачата им за реванша ще е изключително трудна.

Само след няколко дни "орлите" стартират в Първа лига срещу тима на Крумовград. И веднага след това предстои важният сблъсък с тима от Косово. Не е тайна, че именно представянето в Европа е голямата цел пред тима и дори родният шампионат на моменти остава на заден план. Именно заради това и отпадане в първия кръг ще е голям шок за шампионите.

4 загуби в първите срещи, 3 пъти с 2 допуснати гола

От самото начало на участието си в Шампионска лига (вече 12 години) "орлите" 4 пъти губят в първата среща, като в три от случаите допускат два гола. Успяват обаче и да върнат едно попадение. В четвъртия губят с 0:1 преди реванша. От изброените примери два пъти отпадат и два пъти обръщат нещата във втория двубой, за да продължат напред.

През сезон 2019/20 Лудогорец първо гостува на Ференцварош, като в Унгария губи с 2:1. Въпреки че се опитва да обърне нещата в своя полза, в реванша отново не успява да победи и записва поражение с 2:3.

Две години по-рано - през 2017 година, отборът на Ивайло Петев се намира в сходна ситуация като сегашната. Тогава "орлите" стартират от втори квалификационен кръг, където съперник е Жалгирис. В първия двубой са гости и записват изненадваща загуба с 2:1. В реванша обаче българският шампион е категоричен. Въпреки че литовският клуб повежда рано, до края на полувремето Натанаел изравнява. А през втората част голове на Вандерсон и Кешеру - два, осигуряват продължаване напред.

Най-големият срам в Европа за Лудогорец

През 2015 година е и най-големият срам за Лудогорец в Европа. Тогава се стига до отпадането от молдовския Милсами. Тогава отново разградчани губят в първия мач с 0:1, който е игран в Разград. В реванша вкарват попадение, но за 2:1. Така Лудогорец е едва вторият съперник, който Милсами успява да отстрани в Европа.

Две години по-рано жребият изправя "зелените" срещу Слован Братислава. Тогава отборът отново е воден от Ивайло Петев и губи с 2:1 като гост, като това се случи след обрат. В Първа лига пък отборът му стъпи накриво и срещу Любимец, което накара шефовете в Разград да уволнят Петев. За реванша със Слован начело застана Стойчо Стоев, а Лудогорец бие с категоричното 3:0, за да премина през втория кръг на ШЛ. Това е и първият път, в който успяват да го преодолеят, тъй като първото им участе в турнира е белязано с драматично отпадане от Динамо Загреб. След двубоя с Балкани Ивайло Петев призна, че отборът не  играл добре и трябва да разбере какво се е "счупило".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички