След много положения и само гол за 180 минути - Лудогорец приключи с Лига на конференциите (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


След много положения и само гол за 180 минути - Лудогорец приключи с Лига на конференциите (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Lap.bg

5128 0

Последният български представител в евротурнирите - Лудогорец, приключи с участието си за този сезон. “Орлите” отстъпиха с 0:1 при домакинството си на Сервет и след нулево реми в Швейцария преди седмица се простиха с шанса да стигнат до 1/8-финалите. Единственото попадение в рамките на двете срещи бе дело на Тимоте Коня още в 6-ата минута. 

Сервет отстранява за първи път от 2002 г. насам

Именно френският полузащитник спря първата опасна атака в мача само 60 секунди преди попадението си с цената на жълт картон. Коня имаше голямото щастие да бъде изведен от Гонсалвеш, който опита да върне назад в собственото си поле, но опитът му се превърна в страхотен пас за голмайстора.

Това на практика бе най-опасното дело на Сервет в рамките на целия двубой, докато в Швейцария контролираха ситуацията през цялото време и по цяло чудо не наказаха съперника. Тази седмица инициативата бе за възпитаниците на Георги Дерменджиев, които бяха наблюдавани на живо от бившия премиер Бойко Борисов. 

В крайна сметка “орлите” допуснаха гол за първи път от четири домакинства насам в Лига на конференциите и той бе напълно достатъчен. Сега на 12-кратните шампиони им остава възможността да се концентрират над Първа лига и Купа на България, където са сред фаворитите за триумф. Сервет елиминира за първи път съперник в тази фаза от 2002 г. насам. 

Вижте ГАЛЕРИЯ от Лудогорец - Сервет!

Първо полувреме

Първата опасна атака бе посока вратата на Сервет, но Коня успя да я спре с нарушение. Той събори Текпетей пред наказателното поле и получи официално предупреждение още в 5'. След изпълнението обаче не последва нищо опасно. 

ГОЛ! Гостите успяха да открият още в 6-ата минута чрез гореспоменатия французин. Полузащитникът се възползва от грешно подаване на Гонсалвеш в собсвеното си поле. Така Коня се оказа очи в очи с Падт и мушна кълбото между краката му. 

Последва натиск на "орлите", които до 30-ата минута създадоха четири голови положения, но нито едно от тях не завърши с точен удар. 

Второ полувреме

Лудогорец можеше да продължи срещата ударно с попадение 120 секунди след началото на втората част. Кайо Видал имаше всички предпоставки да засече ниско прострелно центриране от десния фланг. Бразилецът реагира навреме, но опитът му бе неточен.  

До 65-ата минута домакините осъществиха тотален превес и натиснаха Сервет в половината им. "Орлите" опитаха да накажат гостите чрез центрирания, но Фрик отклони 3 точни опита. Всички те обаче бяха насочени в неговата зона. 

В началото на заключителните 20 минути Кайо Видал остана очи в очи с Фрик, след като бе изведен с чудесно подаване. Бразилецът обаче стреля по земя в тялото на швейцареца. 

Стартови състави 

Лудогорец: Падт, Витри, Сонко, Вердон, Сон, Нареси, Гонсалвеш, Пьотровски, Видал, Дуа, Текпетей

Сервет: Фрик, Мазику, Северин, Роулер, Цунемото, Бола, Коня, Манан, Стеванович, Антунеш, Кривели;

Преди мача

На "Хювефарма Арена" в четвъртък вечер ще падат голове. Без такъв няма да е определи крайния победител, който ще очаква жребия за 1/8-финалите в Лига на конференциите. Там вече са класиралите се първи по време на груповата фаза (Фенербахче, от групата на Лудогорец).

Сред отсъстващите за "орлите" са Йорданов, Недялков и Хайстер, които лекуват контузии. Брон и Дулин се лекуват за Сервет. 

Отборите ще влязат в днешния спор с победи чрез обрати през изминалия кръг в местните им първенства. "Орлите" победиха с 3:1 Черно море в понеделник, а швейцарците се наложиха над Лугано с 2:1 в неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички