Въпреки Астън Вила, Фиорентина и Айнтрахт: Лудогорец сред фаворитите за трофея от Лигата на конференциите


Въпреки Астън Вила, Фиорентина и Айнтрахт: Лудогорец сред фаворитите за трофея от Лигата на конференциите
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и Getty Images

5371 0

Въпреки че българският шампион и хегемон у нас за последните над 10 години Лудогорец силно се надяваше да участва в групите на Шампионска лига, а след това и в тези на Лига Европа, в крайна сметка "орлите" завършиха в Лигата на конференциите. Дали обаче това няма да се окаже като по-доброто развитие за разградчани и техните привърженици?

Може ли Лудогорец да спечели Лигата на конференциите?

Сякаш звучи немислимо български отбор да спечели европейски клубен турнир, но всъщност шансовете на Лудогорец да го стори с третата по сила клубна надпревара на УЕФА не са никак лоши. И това въпреки наличието на имена като Астън Вила, Фиорентина, Айнтрахт Франкфурт, Лил, Бешикташ, Фенербахче, дори и ПАОК, където отиде голямата звезда на "орлите" Кирил Десподов.

Къде обаче се намира Лудогорец по шансове за немислимия трофей? Справка в платформата за онлайн спортни залози efbet показва, че има 11 отбора с по-големи шансове да го сторят, както и цели 20 с по-лоши или равни да триумфират. Коефициентът за това българският шампион да вдигне трофея от Лигата на конференциите в третото му издание е 45,00.

Фаворитите пред Лудогорец в Лигата на конференциите

Почти със сигурност поне няколко от въпросните 11 тима с по-добри шансове ще отпаднат още в груповата фаза, така че ако тя бъде преодоляна от "орлите", то ставката за техен успех ще бъде още по-ниска. Ето съответно кои са отборите с по-добри или равни шансове на Лудогорец за трофея:

  • Астън Вила - 5,00;
  • Фиорентина - 7,00;

  • Айнтрахт Франкфурт - 8,60;
  • АЗ Алкмаар - 11,00;
  • Лил - 11,00;
  • Генк - 20,00;
  • Брюж - 20,00;
  • Бешикташ - 25,00;
  • Фенербахче - 25,00;
  • Гент - 40,00;
  • ПАОК - 40,00;
  • Виктория Пилзен - 45,00;
  • Динамо Загреб - 45,00.

Лудогорец се намира в група H на Лигата на конференциите, където компания му правят турският гранд Фенербахче, коварният датски Нордселанд, както и аутсайдера на групата Спартак Търнава. Регламентът е такъв, че първият отбор се класира директно за осминафиналите, докато вторият в групата ще трябва да мине още един кръг, започвайки от 1/16-финалите в елиминациите.

Какъв е шансът Лудогорец да спечели групата си в Европа и да пребори Фенербахче?

"Орлите" ще започнат срещу аутсайдера Спартак Търнава, и то у дома - на "Хювефарма Арена" в Разград (на 21-ви септември). След това предстои дуел срещу предполагаемия съперник за второто място, гарантиращо продължаване напред в турнира - Нордселанд. Чак след това идват тежките сблъсъци с Фенербахче, като те ще са два поред.

Именно турският гранд е големият фаворит и за спечелването на групата. Коефициентът на efbet това да се случи е 1,67, докато за Лудогорец да завърши като първи е 3,85. Съответно ставката за победител в групата да бъде Нордселанд е 5,60, а за Спартак Търнава - 19,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички