Време е Лудогорец да влезе в групите на Шампионската лига


Време е Лудогорец да влезе в групите на Шампионската лига

1586 0

Днес от 21:45 часа Лудогорец ще приеме Стяуа пред близо 30 000 привърженици на стадион "Васил Левски" в най-важният мач в своята история. В първия двубой между двата отбора, румънците пречупиха българския шампион с гол в 87-та минута и се поздравиха с крайното 1:0.

Непосредствено след края на срещата се изписаха какви ли не предположения и анализи за причините за поражението. Сега, седмица след двубоя можем да заключим, че Лудогорец загуби, защото изневери на своя стил на игра. От самото начало на мача, до последния съдийски сигнал, футболистите на Георги Дерменджиев играха много уплашено с единствената мисъл да не загубят. Това може би се дължи на факта, че в сравнение с Лудогорец, Стяуа си е европейски гранд.

Скромната история на разградчани е хитро използвана от самите румънци като коварен психологически коз, които те не спират да натякват в навечерието на срещата. Но все пак ако успехите в миналото играеха толкова значима роля, то тогава изобщо нямаше да има смисъл да се играят мачове. Затова и голямото самочувствие на Стяуа не трябва да влияе негативно върху българския шампион. Светослав Дяков и компания трябва да се абстрахират от името Стяуа и да заиграят своята игра - с пасове по земя и дълбока преса.

Въпреки пиянския скандал в отбора, спекулациите, че капитанът Танасе отказва да тренира, защото иска да бъде продаден и наказанието на голмайстора от първата среща Чипчиу, носителят на КЕШ през 1986г. ще излезе с най-доброто, с което разполага. Неприятен факт за Лудогорец е и липсата на победа в последните четири мача от турнира, както и отсъствието на контузените Брайън Ангуло и Витиня. Въпреки това, разградчани вече натрупаха сериозен опит в евротурнирите, като през миналия сезон достигнаха до 1/8-финалите в Лига Европа.

За разлика от първия мач, най-вероятно на върха на атаката за домакините ще действа Роман Безяк, вместо Юнес Хамза. Лудогорец се нуждае от победа с поне два гола, за да продължи напред. Дано пасивът, който българите имат да заличават да ги мотивира допълнително за победа. Острите крила - Върджил Мисиджан и Михаил Александров, както и подпомагащият ги Жуниор Кайсара ще създадат доста опасности. В първия двубой се видя, че румънците не са непреодолим съперник.

Лудогорец измина много дълъг път за кратко време и най-логичната награда за усилията на всички свързани с клуба ще бъде да отстранят Стяуа. Голяма част от феновете на футбола в България копнеят да се докоснат до турнира на големите - Шампионска лига.

Ще тръпнем ли в очакване на утрешния жребий, ще си пожелаваме ли мечтани противници, като Реал, Барса или Байерн? Тази вечер около полунощ ще разберем! Лудогорец просто трябва да си повярва.

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Моци, Терзиев, Минев, Дяков, Ешпиньо, М.Александров, Марселиньо, Мисиджан, Хамза;

Стяуа: Арлаускис, Рапа, Скукала, Варела, Латовлевичи, Брийвелд, Препелита, Санмартеан, Попа, Танасе, Кешеру;

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички