Валдас Дамбраускас преди Олимпиакос: Няма отбор, от който да се страхуваме, вълнуваме феновете


Валдас Дамбраускас преди Олимпиакос: Няма отбор, от който да се страхуваме, вълнуваме феновете
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

2471 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след успеха за неговия тим с 3:1 над Мура, с който "орлите" се класираха за третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Той остана доволен от успеха, но подчерта, че отборът му допуска грешки, върху които ще се работи.

"Беше много трудно, няма как да очакваш различни двубои в Шампионска лига. Реагирахме добре, след като инкасирахме за 1:1. В крайна сметка реализирахме хубави попадения. Второто такова обърна нещата в наша полза. Очаквахме те да се отворят и да играят по-настъпателно и това се случи. Това бяха два много добри двубоя за нас.

Мура пристигна организиран, с план, накара ни да се почувстваме дискомфортно и да ни е трудно. Дори и да поведохме, те определено ни оказаха голям отпор. Може би ни липсваха на моменти острота и решителност. Ако погледнем към статистиката и физическите показатели, сигурно и времето повлия за това. Не ни позволи да сме по-гъвкави в предни позиции. Най-важното е, че успяхме да си гарантираме европейски футбол до декември. Направихме още една крачка към групите на Шампионска лига.

В крайна сметка отбелязахме много рано, напълно логично бе да имаме възходи и падения в следващите моменти. Имахме добри възможности, които трябваше да използваме за 2:0. Имахме ситуации, в които не се справихме добре в прехода, който правихме. Имахме ситуации, в които дори се наложи на Кахлина да се намесва. Неща, които вероятно се случиха, защото мислихме малко повече за атаката. Бяхме уверени, че ще стигнем до второ поведение. В ДНК-то на Лудогорец е да опитва да вкарва, колкото се може, повече.

Най-важното е да не сваляме крака от педала на газта - когато отбележим, да опитаме да го направим втори-трети път. Доминация с топка в крака. Владеене на топката около 80%. Това е нещо добро за нас. Чувстваме, че държим двубоя и е в наш контрол. Щастлив съм, че отбелязахме три попадения. В двубоите от Шампионска лига трябва да сме по-убедителни, по-умни дори. От утре започваме да работим върху грешките, които допуснахме. Имаме широчина, имаме и качество. Вършим много работа по това да анализираме нашите противници, това е другият компонент от нашата подготовка.

Не мисля, че можем да определяме кое препятствие колко голямо е. Всички знаете колко голям отбор е Олимпиакос. Най-важното за нас е да се подготвим за двубоя в събота. Няма отбор, от който да се страхуваме. Искаме топката да е в нас, да си надиграваме, да покажем колко сме добри и да вълнуваме привържениците с играта си" - заяви Дамбраускас за "Диема спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички