В Швейцария нарекоха Лудогорец "БГ Базел", вижте защо


В Швейцария нарекоха Лудогорец "БГ Базел", вижте защо

3540 0

Съперникът на Базел в първи кръг от груповата фаза на Шампионска лига - Лудогорец, бе наречен "Българският Базел" от швейцарското издание "Le Temps". В обширен материал изданието разкрива много прилики и двете разлики между двата тима, които вече са се срещали четири пъти в евротурнирите.

Букмейкърите отписаха Лудогорец в Шампионска лига

Ето какви са ПРИЛИКИТЕ:

1. Те споделят тоталната доминация в своето първенство - Базел е със 7 поредни титли на Швейцария, а Лудогорец с 5 поредни титли на България.

2. Нито у нас зачитаме Базел, нито в Швейцария броят Лудогорец. В красивата алпийска страна след жребия за групите на Шампионска лига излязоха заглавия като "Базел срещу Арсенал и ПСЖ". У нас медиите писаха "Лудогорец срещу ПСЖ и Арсенал".

3. В сравнение с английския гранд и френския хегемон, Базел и Лудогорец са братя по съдба. Според букмейкърите те ще водят битката за третото място в групата.

4. И двата клуба са разположени в райони, където процъфтява фармацевтичната индустрия.

5. Перспективите им са европейски. Целта всеки сезон е достигане до групите на ШЛ и всеки път, когато успеят, укрепват капиталовата си база и националната хегемония.

А ето и РАЗЛИКИТЕ:

1. Бюджетът на българския тим е 6 млн. евро годишно, а на швейцарците е 100 млн. франка.

2. Инфраструктура - докато "Санкт Якоб Парк" е най-големият стадион в страната, "Лудогорец Арена" е със само 8800 места и няма лиценз за домакинството на мачове от Шампионска лига.

"През 2014 г. , на същия етап от турнира, всичко това не попречи на Базел да загуби с 0:1 в България, преди да запише разгромното 4:0 в реванша", пише изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички