В Румъния: Лудогорец пита за треньора на Астра


В Румъния: Лудогорец пита за треньора на Астра
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1208 0

Лудогорец се интересува от треньора на Астра Мариуш Шумудика, пише "Тема спорт". Според медиите в Румъния разградският тим следял 44-годишния специалист, тъй като той можело да бъде заместник на Едуард Ераносян.

Бъдещето на сегашния наставник на тима зависи до голяма степен от дербито с "Левски" в неделя, като целта пред Лудогорец са единствено трите точки. Все повече се засилват слуховете, че при провал, Ераносян може да бъде освободен от поста си и да бъде заменен.

Шумудика има дългосрочен договор с Астра, но в него има освобождаваща клауза, която е на стойност 200 000 евро. Ако Лудогорец има интерес към него, може да го привлече, стига да плати посочената сума. Медиите в Румъния твърдят, че ако отиде в българския шампион, наставникът ще получава в пъти повече от сегашното си възнаграждение, което е в размер на 120 000 евро на година.

Шумудика има голям опит като треньор, тъй като освен Астра, в кариерата си е водил още 12 отбора - Рокар Букурещ, Дуду Берцени, Интер Газ, Прогресул, Фарул Костанца, Paпид Букурещ, Кавала, Брашов, Васлуй, Униберситатя Клуж, Ал Шааб и Конкордия.

Интерес към него обаче има и от арабския Ал Уахда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички