В Полша разкриха заплатата на Свиерчок и обявиха: Близо е до напускането на Лудогорец


В Полша разкриха заплатата на Свиерчок и обявиха: Близо е до напускането на Лудогорец
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

4709 0

В полския Легия (Варшава) са все по-близо до привличането на нападателя на Лудогорец Якуб Свиерчок. Наскоро поляците са заминали на лагер в Турция без водещия си реализатор Ярослав Ниезгод, който си реди трансфер в Портланд Тимбърс, МЛС. Затова Легия е в трескаво търсене на нов нападател, който да е опитен, освен продуктивен. Най-близо до подпис е именно Свиерчок.

Според изданието sport.se.pl, полският гранд ще може да си позволи да плаща на нападателя заплата, близка до тази, която получава в Разград. За това те разчитат на парите, които ще получат от трансфера на Ниезгод - около 5 милиона долара. И така става ясно колко пари прибира в Лудогорец полякът - става дума за малко над 300 000 евро годишно, без облагането с данък. Това включва и различните бонуси.

В Легия обаче трябва да преговарят не със самия играч, а с българския клуб, тъй като Свиерчок има договор с тях до декември 2021 година. Якуб не е единственият кандидат за подсилване в атака на Легия, но неговото привличане изглежда най-лесно постижимо. В Полша се облягат на твърдения в българската преса, че новият треньор на Лудогорец Павел Върба няма да разчита на поляка занапред. Междувременно, и другият важен нападател в Разград - Клаудиу Кешеру, не е сигурен в оставането си в клуба. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички