"В България има повече пари" - треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа с любопитно изказване


"В България има повече пари" - треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа с любопитно изказване
Снимка: Ludogorets.com

1783 0

Наставникът на Лудогорец - Анте Шимунджа, даде интервю пред "Ekipa.svet24" в родината си, в което коментира отиващата си 2022 г. за "орлите" и поясни какви са разликите между българското и словенското първенство:

"Наясно съм къде се намирам. Годината беше изключително предизвикателна, динамична и също така поучителна. В Лудогорец не се признава нищо друго освен победите, което е и моят принцип. Когато започнах да тренирам, първата ми мисъл беше, че искам да бъда по-успешен от съперника си във всяко отношение. Знам, че това е невъзможно, че е нереалистично, но това е манталитетът, който изповядвам, и в Разград е такъв", започна Шимунджа, а след това отговори на въпрос дали има нещо, което да го е изненадало:

"Не, нямаше нищо подобно. Напротив - това и очаквах. Преди време, когато се замислих за бъдещето си, бях наясно, че съм словенец. С други думи - къде се класирани като треньори в Европа. Но независимо от това, исках да ръководя силен отбор, който е конкурентен и на международната сцена. Получих всичко това от Лудогорец. Клубът предлага много, но изисква също толкова".

След това треньорът на Лудогорец бе запитан - "Често срещате ежедневен натиск…. Например след победа с 1:0 сигурно веднага възниква въпросът защо разликата не е била по-голяма, че резултатът е трябвало да бъде много повече?".

"От една страна е така, но от друга не е. Може би това е първата реакция на собствениците. Те са авторитетни, дават много пари и имат пълното право да изискват понякога невъзможното. Но когато нещата се успокоят, нормализират, когато влезеш в поредица от положителни резултати, тогава всичко е по-лесно. И някои неща също стават по-лесни за обяснение, но това не означава, че следващият тест или предстоящият период ще бъдат по-малко предизвикателни поради това. Няма начин. Евентуална пауза на добри резултати просто не е позволена в този клуб", категоричен бе 51-годишният специалист.

Относно разликите между футбола в България и Словения, той заяви:

"Сравненията винаги са неблагодарни. Но е факт, че инфраструктурата в Словения е по-добра. За сметка на това в България има повече пари. Много повече и в резултат, поради финансовите възможности на клубовете, играчите, идващи от чужбина могат да бъдат значително по-качествени, отколкото са в Словения. Това са съществените разлики".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Импулсивен съм, не мога да се контролирам" - Козмин Моци обясни защо не иска да става старши треньор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички