Лудогорец се скъса да пропуска, но все пак победи Шахтьор Солигорск


Лудогорец се скъса да пропуска, но все пак победи Шахтьор Солигорск
Снимка: Lap.bg

8607 0

Българският шампион Лудогорец започна европейския си поход с минимална победа, след като „орлите” сразиха Шахтьор Солигорск с 1:0 в мач от първия квалификационен кръг за класиране към групите на Шампионска лига.

Единственият гол в Разград падна в добавеното време на мача, когато Каули Оливейра зарадва феновете на „зелените”, а в хода на мача „орлите” направиха една дузина пропуски посока вратата на беларусите, а също така удари и на два пъти гредите на тима от Солигорск.

Ответната среща е следващата седмица, като Шахтьор ще приеме Лудогорец в Белград. Положителната новина за Лудогорец е, че тимът записа победа в мач №100 в историята си, когато говорим за европейските клубни турнири.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна да контролира топката, а първата опасност пред беларуската врата дойде в петата минута. Каули Оливейра пое в половината на Шахтьор, а Кешеру увлече двама бранители на гостите. Бразилецът комбинира с Текпетей, чийто мощен шут отлетя безславно аут.

Футболистите на Шахтьор получиха възможност да обстрелват Кахлина в 9-ата минута от фаул. Никола Антич обаче не успя да затрудни стража на разградчани, който се справи без проблеми. Три по-късно разградчани създадоха доста солидно нападение. Текпетей нахлу в наказателното поле на съперника и даде успореден пас за Десподов. Той отказа да стреля и върна леко назад за Каули, чийто шут се оплете в мрежата, но от външната ѝ страна.

В 32-ата минута Лудогорец нацели напречната греда на Шахтьор. Кирил Десподов изпълни опасен свободен удар, който дойде след груб шпагат в краката на Текпетей, но ударът на крилото се отби в гредата на Гутор. Шест по-късно Текпетей стреля от границата на наказателното поле със сила, но вратарят на Шахтьор С улови.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Със старта на втората част "орлите" бяха много близо да открият резултата. Антон Недялков се пусна на спринт отляво и достави центриране за Кешеру. Нападателят не отигра добре с глава, но топката падна пред Текпетей, който нанесе зловещ удар отблизо, но Гутор по някакъв начин отрази удара на ганаеца.

В 51-ата отново Недялков даде подаване отляво в наказателното поле на беларусите, но този път към Кирил Десподов, чийто удар отново бе отразен от стража на съперника на разградчани. Четири след това Антич от Шахтьор прати дълга и висока топка в наказателното поле на "орлите", но ударът на бранителя Сачивко не бе достатъчно добър. Гутор пък му се наложи да прави поредно спасяване след удар от Текпетей.

След час игра Лудогорец нацели за втори път гредата на вратата, пазена от Гутор. Централните бранител Игор Пластун и Оливие Вердон комбинираха помежду си в наказателното поле на гостите, а вторият отправи удар с десния крак, но топката се отби в левия страничен стълб. След това тя пое към Текпетей, който шутира веднага и също не намери очертанията на вратата на тима от Сологиорск. Валдас Дамбраускас вкара в игра Пиерос Сотириу и Вандерсон, а вторият изведе в 68-ата страхотно отдясно Жордан Икоко, но успоредният пас на Икоко бе пресечен от бранител на гостите точно преди Сотириу да отбележи гол за родния шампион.

В 77-ата пък Вандерсон комбинира добре и нахлу дълбоко в наказателното поле. Футболистът стреля от малък ъгъл, но Гутор изби с крак.

Две след това Лудогорец откри резултата чрез Пиерос Сотириу. Нападателят реализира с глава, след като надскочи противников защитник но страничният съдия вдигна своя флаг за засада.

Пет преди края Мавис Чибота засече от воле остро подаване отдясно на Жордан Икоко, но за пореден път топката излетя аут. В 87-ата на "Хювефарма Арена" се видя пореден добър удар на Каули Оливейра, ала и той отиде встрани.

В добавеното време на срещата "орлите" реализираха попадение, след като пас отляво в наказателното поле бе засечен от Каули Оливейра и в крайна сметка тимът на Лудогорец откри резултата в Разград.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина – Икоко, Вердон, Пластун, Недялков – Баджи, Гонсалвеш, Каули – Текпетей, Кешеру, Десподов

ШАХТЬОР С: Гутор – Антич, Сачивко, Филипенко, Шаученка – Ахмеди, Корзун, Кендиш, Подстрелов – Дарбое, Иванович

Ето коя телевизия ще излъчва старта на "орлите" в Европа!

ПРЕДИ МАЧА

Към този момент беларуският Шахтьор Солигорск е на първо място в местния шампионат с актив от 40 точки, записвайки 13 победи и само 1 равенство в 14 срещи! Отборът дори успя да отложи два шампионатни мача, за да може да се концентрира изцяло върху представянето си в Европа срещу Лудогорец.

В предходния сезон съперникът на разградчани спечели титлата с точка преднина пред втория БАТЕ Борисов. Ако успее да преодолее в два мача този съперник, Лудогорец ще се изправи срещу победителя от двубоя Мура - Шкендия Тетово. Словенците спечелиха първия двубой с 1:0!

При отпадане в първия квалификационен кръг на Шампионска лига, Лудогорец ще играе във Втори кръг на новия турнир Лига на конференциите, където би срещнал загубилия в двубоя между Фола и Линкълн Ред Импс.

По време на днешната среща "орлите" ще изпратят три свои легенди - Козмин Моци, Светослав Дяков и Владислав Стоянов, които повече няма да носят зеления екип!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички