Дамбраускас преди началото за Лудогорец в Шампионска лига: Не идваме от плажа, имаме голяма класа


Дамбраускас преди началото за Лудогорец в Шампионска лига: Не идваме от плажа, имаме голяма класа
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

1059 0

Старши треньорът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас говори часове преди първата среща за "орлите" в квалификациите за Шампионска лига. Разградчани се изправят срещу Шахтьор Солигорск у дома, като срещата е в сряда, 7 юли, от 20:00 часа.

"Лудогорец е готов толкова, колкото трябва. Имахме един месец подготовка, свършихме много работа. След като разбрахме противника, който ни се падна на жребия, смея да твърдя, че събрахме доста информация и сме подготвени добре за тях. В крайна сметка е важна мотивацията на футболистите и това, което те ще да покажат на терена. Това ще бъде първият ни официален мач и никога не знаеш как ще изглеждаш. В Австрия на нашия лагер ние показахме, че играем все по-добре. Последният ни мач срещу ЛАСК Линц беше най-добрият и показахме най-добър прогрес" - започна Дамбраускас.

"Шахтьор е опитен отбор с изчистен стил на игра. Отборът опитва да доминира, да доминира с топката. Много опасен съперник. Имат лидери във всяка част от терена. Не е лесно да кажа просто няколко думи, защото ако започна да говоря в детайли за Шахтьор, мога да говоря много. Имат добри връзки на терена и използват минимално време за всяко едно действие на терена. Взаимовръзките на терена ги използват по най-добрия начин. Още през миналия сезон наблюдавах Шахтьор доста отблизо, защото има играчи, с които съм работил. Знаят как да побеждават. Миналата година победиха в доста от мачовете си в последните минути. Отборът има голяма класа. Tехните играчи имат своите силни и слаби страни. Ние трябва да се съобразим с това, да използваме най-добрите наши силни страни" - продължи специалистът.

"Смея да твърдя, че се справихме много добре и работихме върху изнасянето на топката в първа и втора фаза. Този мач, който ни предстои е доста различен, защото в Австрия играхме срещу отбори, които обичат да доминират и пресират високо. Очаквам да играем срещу отбор, който ще стои в много по-нисък блок и ще трябва да работим много по-усърдно. Ние не идваме от плажа, подготвяхме се един месец за този мач и трябва да покажем разликата на терена.

Много е важно да има дълбочина в състава на този етап. В следващите шест седмици ще имаме 12 мача, дано всичко върви нормално. Почваме с мачове в Европа, после двубой за Суперкупата, а после с трудни мачове и в първенството. Като имаме предвид европейските клубни турнири, трябва да използваме тази дълбочина. Това, което казвам на футболистите е, че всичко се показа на тренировъчното игрище, където всеки доказва, че трябва да бъде в стартовите единадесет. Ние не може да разчитаме само на единадесет футболисти. Ще имаме нужда от всички футболисти да допринесат в тези мачове" - завърши той.

А съвсем наскоро румънско издание постави звездата в нападението на Лудогорец Клаудиу Кешерю редом до Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички