В Аржентина: Лудогорец се договори с Атлетико Платензе за желания нападател


В Аржентина: Лудогорец се договори с Атлетико Платензе за желания нападател
Снимка: Getty Images

1574 0

Лудогорец най-сетне е договорил желания нападател. Това става ясно от публикация в аржентинския сайт pagina12.com.ar от днес. Очаква се 25-годишният Матиас Тисера да отпътува за България в близките дни, за да се присъедини към новия си тим.

Че Лудогорец иска аржентинеца, който бе футболист на Атлетико Платензе, се заговори още преди около месец. Неслучайно pagina12.com.ar нарича сагата "един от най-обширните преговори на този трансферен пазар". Проблем за успешен развой на преговорите бяха първо, нежеланието на клуба да се раздели с нападателя и второ, цената, която българския клуб предлагаше за 50% от правата му (толкова притежава Платензе, кой държи другите проценти - четете тук).

През последния сезон Тисера е вкарал 14 гола в първенството за Атлетико и е привлякъл интереса и на други клубове. Той е бил желан от Расинг, Индепендиенте, Колон и от неназован мексикански клуб, но битката е спечелена от българския шампион.

Наскоро няколко аржентински издания, сред които и Tyc Sports, написаха, че трансферната цена ще бъде милион долара или повече от милион и 700 000 лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички