Слуга обяви защо дойде в Лудогорец и защо това не е крачка назад


Слуга обяви защо дойде в Лудогорец и защо това не е крачка назад
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2512 0

Новият вратар на Лудогорец Симон Слуга разкри защо е преминал в българския шампион и какво се надява да постигне с този трансфер. Хърватският национал наскоро парафира за три години и половина с "орлите".

"Когато тази възможност се отвори преди около месеца, имаше интерес от моя страна, защото Лудогорец е страхотен отбор, който винаги се бори за титлата и за място в Шампионска лига или в Лига Европа. В Лутън бях загубил титулярната си позиция, след като се заразих с Covid. Вторият вратар се възползва максимално от шанса си и в този момент ми стана трудно да си върна мястото. Като прецених внимателно предложението, разбрах, че то може да бъде важна стъпка в кариерата ми и така се подписах за три години и половина. Убеден съм, че тук ще намеря приемствеността, която ми липсваше досега с надеждата да се върна в националния отбор", обяви Слуга пред lavoce.hr.

"Лудогорец спечели последните десет първенства, два пъти достигна до груповата фаза на Шампионска лига и четири пъти тази на Лига Европа. Това е амбициозен клуб, който всяка година се опитва да направи допълнителна крачка и от първите впечатления трябва да кажа, че организацията наистина е на върха. Не знам много за българското първенство, освен че то расте и всяка година привлича все повече инвестиции", продължи хърватинът.

Запитан дали преминаването му от Лутън в Лудогорец не е крачка назад, вратарят заяви: "Всеки е свободен да мисли както си иска. Но мечтите са едно, а реалността друго. Ако ме попитате къде бих искал да играя, бих отговорил - в Реал Мадрид. Но това реално ли е? Очевидно не. Ясно е, че футболът те поставя пред определени избори и човек трябва да бъде добър в избора на най-доброто в този момент. Убеден съм, че Лудогорец е крачка напред в кариерата ми, защото се присъединявам към клуб, който доминира в лигата в продължение на десетилетие и е с важна приемственост зад себе си и в Европа. Оферти от Хърватия? Нямаше. И във всеки случай в Хърватия никога не бих могъл да нося фланелка, различна от тази на Риека".

"В продължение на три години бях част от групата на националния отбор и винаги ще бъда благодарен на треньорския щаб за тази възможност и че повярваха в мен. Националният отбор е над всичко и винаги съм на разположение, независимо дали е приятелска среща, или световно първенство. Катар несъмнено е голям стимул, но не е мания и ако повиквателната не пристигне, със сигурност няма да е краят на света", категоричен е Слуга. А ето кой български играч очакват в Лудогорец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички