Умората си каза думата - Лудогорец не издържа и стигна само до равен в Лига Европа


Умората си каза думата - Лудогорец не издържа и стигна само до равен в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6331 0

Българският шампион Лудогорец стигна само до 1:1 в домакинския си мач срещу Брага, въпреки че имаше инциативата през по-голям период от мача. Умората от многото мачове, които 'орлите" трябваше да изгираят, си каза думата, като 7 минути преди края гостите се добраха до равенството.

През първите 45 минути шампионите на България имаха пълен превес и като по чудо не водеха, въпреки че отправиха цели 9 удара, а съперникът дори не отправи удар.

В 68' обаче Лудогорец успя да отбележи - при центриране от корнер нисичкият Вандерсон стреля, вратарят спаси, но при добавката Марселиньо не сбърка.

Но домакините не успяха да устискат победата. В 83' при една от поредните атаки в края на Брага Серджу беше оставен непокрит и с глава изравни, осуетявайки класирането на Лудогорец в елиминационната фаза на Лига Европа.

Добрата новина за Лудогорец обаче е равенството в Истанбул, което изкова Басакшехир срещу Хофенхайм в края. Това оставя българският тим на върха в класирането с актив от 8 точки, докато със 7 е Брага. С 4 е съставът на Хофенхайм, а с тва е турският клуб.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4' домакините можеха да поведат. Ферейра не действа убедително в собственото си наказателно поле, а Мисиджан успя да му отнеме, да се завърти и да пробва да стреля, но вратарят вече беше затвори нападателя и успя да го блокира.

Лудогорец продължи да играе в много добро темпо и да разбива съперниковата защита по крилата. С мъка централните защитници успяхва да отбият атаките на съперника, а в 24' гол на Лукоки беше отменен заради засада.

В 37' дойде и най-доброто положение за домакините, след като Върджил Мисиджан стреля много силно през няколко защитници, но Матеус успя да отрази изстрела, запазвайки вратата си суха.

Въпреки че Лудогорец не успя да отбележи през първото полувреме, статистиката беше красноречива - 9 удара (2 точни) в полза на домакините, докато гостите нямаха дори 1 удар на своята сметка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част португалците започнаха по-целеустремено и в 47' шут на Данило премина малко встрани от вратата на Лудогорец. Минута по-късно Броун пък се отчете със страхотно спасяване, след като Бруно Шадаш беше оставан да стреля необезпокояван.

В 68' обаче Лудогорец успя да отбележи. Вандерсон изненадващо стреля с глава след центриране от корнер, като топката беше спасена от вратаря. Марселиньо обаче успя пръв да стигне до топката и я насочи във вратата - 1:0.

След попадението голмайсторът беше заменен от Светослав Дяков, чиято роля беше да оплатни защитата на тима. За съжаление, този ход не сполучи.

В 83' Броун направи страхотно спасяване, но топката се върна към наказателното поле на Лудогорец, където домакините не се бяха подредили добре. Последва центриране към непокрития Серджу, който с глава изравни. Последва нова смяна - Терзиев за Вандерсон, а Лудогорец заигра в схема 3-5-2 в последните минути.

Брага натисна сериозно в последните минути, като намесите на Хорхе Броун се оказаха решаващи при добрите центрирания на съперника.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

В състава на Лудогорец нямаше и помен от формацията с трима централни защитници, която Димитър Димитров - Херо избра в първия мач срещу Брага. "Орлите" залагат на квартет в атака, който е предвождан от изненадата срещу Левски Върджил Мисиджан, докато Яцек Горалски замени Светослав Дяков, който за втори път не е сред титулярите в Лига Европа.

Лудогорец (4-2-3-1): Хорхе Броун, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Анисе, Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Лукоку, Мисиджан

Брага (4-3-3): Матеус, Джеферсон. Силва, Ферейра, Гойано, Вукчевич, Есгайо, Данило, Хадас, Паулиньо, Соуса

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Родните шампиони са приятната изненада в турнира, като показаха страхотна игра от началото на сезона. Те пропуснаха да спечелят срещу Истанбул (0:0), но след това стигнаха до пълен обрат срещу Хофенхайм у дома (2:1). В последната среща пък Лудогорец тотално обезличи Брага (2:0 в Португалия), като Спортинг е един от най-убедителните домакини изобщо в Европа.

Брага от своя страна записа две победи в първите си два мача преди да допусне поражението от селекцията на Димитър Димиторв - Херо. И двата отбора ще търсят успех в предстоящата среща, тъй като следващите мачове няма да са лесни. Това важи до голяма степен за "орлите", които имат гостуване в Хофенхайм и поражение тази вечер може да струва скъпо.

Очаквайте още подробности около срещата, както и стартовите състави около 19:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички