Невероятно! Лудогорец с впечатляващ обрат над Хофенхайм!


Невероятно! Лудогорец с впечатляващ обрат над Хофенхайм!
Снимка: БГНЕС

6080 0

Лудогорец записа една от най-престижните победи в историята си, след като стигна до пълен обрат и успех с 2:1 над силния германски тим Хофенхайм в мач от втория кръг на Лига Европа.

Обратът е още по-впечатляващ, тъй като още във 2' гостите стигнаха до откриващ гол след грешка на Моци. Той подари топката в половината на домакините на Хофе, а бърза акция на гостите даде шанс на Кадарабек да се разпише за 0:1.

Още на старта на второто полувреме Светослав Дяков с прекрасен удар от воле в 48' успя да изравни резултата. В 72' Лудогорец организира впечатляваща контраатака, когато Марселиньо изведе в центъра Кампаняро, а той от своя страна пусна за Лукоки отляво в наказателното поле. С финт той успя да се освободи и прати топката с прекрасен параболичен удар в десния горен ъгъл - 2:1 за "орлите".

По този начин Лудогорец осъществи поредния си обрат в последния месец, но това безспорно беше най-добрата продукция на шампионите под ръководството на Димитър Димитров - Херо. Хофенхайм пък допуска втори пореден обрат и, въпреки че беше фаворит в групата, германският отбор е на дъното с 0 точки.

Лудогорец от своя страна се нареди на 2-о място в класирането с 4 точки, на 2 от лидера Брага, който спечели с 2:1 срещу Истанбул ББ.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Моци сбърка в самото начало в подаване към Кампаняро и топката беше отнета и насочена към Утх. Той напредна в наказателното поле и от аутлинията пусна прострелен пас за Кадерабек- точен удар на празна врата и 0:1 за гостите от Германия.

В 7' Лудогорец можеше да върне равенството, след като Вандерсон изведе Лукоки по дясното крило, а той надбяга прекия си пазач и успя да центрира в наказателното поле. Защитник блокира топката с ръка, но тя беше прилепена и, въпреки протестите на играчите, сигнал за дузпа не последва.

В 15' Хофенхайм можеше да поведе с 2:0, но грешно решение на Утх помогна на "орлите". Той беше изведен сам срещу Броун, но вместо да стреля, потърси Крамарич. В последния момент Пластун съумя да направи шпагат и да избие в корнер.

4 минути по-късно като по чудо Лудогорец не изравни. Натанаел пробва много слаб удар отдалеч, който обаче се превърна в подаване за Анисе. Той се освободи от защитник и остана очи в очи с вратаря, но от 4 метра прати топката далеч в аут - непростим пропуск на мадагаскареца.

В 41' Лудогорец беше близо до изравнителен гол, но прекрасният удар на Натанаел беше отразен по още по-добър начин от Бауман. Това беше последото интересно положение за първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по идеалния за Лудогорец начин. При изчистване на Нордвейт топката попадна на крака на Станислав Дяков, който с прекрасен удар от воле разстреля Бауман и успя да изравни резултата - 1:1.

Това подейства добре на селекцията на Херо, която заигра с настроение и зареди атаки срещу германския тим. Очевидна обаче беше липсата на нападател, който да завършва добре построените атаки на "орлите".

В 74' Лудогорец издебна Хофенхайм на контраатака. Изчистена топка от Сисиньо остана неразгадана от двама играчи в бяло, а Марселиньо веднага подаде в центъра. Там Анисе напредна и подаде на Лукоки отляво, който нахлу в наказателното поле. Нападателят финтира защитник и с превъзходен техничен удар прати топката в горния десен ъгъл - 2:1 за домакините!

В 90' резервата Горалски можеше да сложи точка на спора, след като получи идеален пас от Марселиньо на точката на дузпата, но прати топката в аут.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Хорге Броун, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Абел Анисе, Кампаняро, Вандерсон, Лукоки, Марселиньо

Хофенхайм: Бауман, Зюбер, Нордвейт, Пош, Вогт, ,Полански, Руп, Кадерябек, Шулц, Крамарич, Утх

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец продължава да играе на приливи и отливи след треньорската смяна в тима, но "орлите" започват да играят все по-добре, а тактическите знания на Херо осигуриха равенство в първата среща от Лига Европа срещу Басакшехир.

Хофенхайм загуби от Брага на старта в турнира, а в Разград германският тим идва с куп проблеми в стартовия си състав. Вниманието на отбора е насочено основно към Бундеслигата, а това е нещо, от което Лудогорец може и да се възползва.

Очаквайте стартовите състави около 21:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички