Трудна победа във Враца изведе Лудогорец на първото място


Трудна победа във Враца изведе Лудогорец на първото място
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2966 0

Шампионът на България Лудогорец записа пета победа през сезон 2019/2020 в родната efbet Лига. Това се случи след минимален успех с 1:0 над Ботев във Враца.

С тази победа момчетата на Станислав Генчев събраха актив от 18 точки и изпревариха Левски, за да поведат в класирането. Ботев Враца пък е 11-и с 8 пункта след две победи, две равенства и четири поражения.

За тази среща Генчев направи цели 11 промени в сравнение с мача с Марибор през уикенда. Въпреки това гостите първи стигнаха до гол, който падна в 21'. Дан Битон получи добър пас в дясно, след което пусна чудесен пас към нахлуващия на скорост Светослав Дяков. Капитанът центрира в наказателното поле, където Якоб Свиерчок не успя да засече с глава, но на далечната греда това стори Станислав Манолев, който откри резултата.

До почивката Даниел Генов пропусна да зарадва феновете на домакините, като ударът му премина над целта. В края на полувремето пък Мавис Чибота не се възползва от добър пас на Димо Бакалов и също не бе точен.

През второто полувреме двата тима удариха по веднъж гредата. Първо Валери Домовчийски с глава стреля в гредата в 58', а в 72' това стори Свиерчок, който получи пас от Григоре, но отново бе спрян от гредата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички