Левски реши, че е нокаутирал ЦСКА, но Люпко Петрович имаше последната дума


Левски реши, че е нокаутирал ЦСКА, но Люпко Петрович имаше последната дума
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

20895 0

Левски имаше всички предпоставки най-накрая да надиграе тотално ЦСКА и да запише първа по-убедителна победа от години насам, но вместо това допусна да се стигне до равенство 2:2, след като "сините" взеха ранен аванс от 2 гола спрямо големия си столичен съперник.

В 12' точен за 26-кратните шампиони беше Станислав Иванов, който завърши елегантно триходова комбинация заедно с Паулиньо и Горанов. 5 минути по-късно Найджъл Робърта се разписа и прати в нокдаун ЦСКА.

Левски обаче забрави да атакува след втория гол, примирявайки се с ролята си просто да пази резултата. Люпко Петрович пък не се предаде и промени схемата и направи две смени още на почивката - два фактора, които доведоха до равенство в мача.

Първо след грешка на Каргас Евандро се разписа 16 минути преди края. Левски с първата си атака за второто полувреме пропусна да вкара 3-и гол чрез Найджъл Робърта, а промянаха на Петрович от 4-4-2 към 4-2-4 в края на мача даде резултат. Албентоса се беше озовал на върха на атаката и точно към него беше насочено центрирането на Греъм Кери в 88' - удар с глава и 2:2.

Това беше 41-о равенство между двата отбора в елита на българския футбол, а в Левски са далеч по-разочарованият отбор, след като допуснаха подобен обрат, играейки далеч по-добре от своя съперник. Петър Хубчев обаче не успя да спре устрема на "червените" в края и "сините" са близо до това да изгубят върха в класирането.

В момента Левски е №1 с актив от 17 точки - 2 пред Лудогорец, но и с мач повече. "Червените" пък са с 13 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА натискаше сериозно своя съперник и се стигна до няколко добри атаки чрез Соу и Евандро, но сериозно опасности нямаше, Вместо това с първата си атака Левски успя да реализира гол още в 12'.

При акция по левия фланг Иван Горанов успя да центрира към далечната греда. Центрирането към Паулиньо не предполагаше удар, като бразилецът елегантно свали с глава за Иванов. Младокът от 4 метра фронтално от вратата и между двама защитници успя да реализира - 0;1.

В 18' ситуацията за ЦСКА стана още по-тежка. При центриране от пряк свободен удар на Нашименто никой не беше покрил Районов, който можеше да засече фронтално на 2 метра от вратата. Той не успя да стигне до топката, но увлече двама защитници и Черниаусас със себе си, а промъкналият се Найджъл Робърта засече на празна врата - 0:2.

В 22' 26-кратните шампиони можеха да стигнат и до 3-о попадение. След слабо придвижване на защитата на ЦСКА, Робърта се озова очи в очи с Черниаускас, но с крак вратарят успя да избие удара на нападателя - сериозен пропуск на голмайстора на "сините".

Втората част на полувремето премина през сравнителна тишина на терена. Левски затвори постъпите към вратата си, като не допускаше никакви опасности. "Сините" рядко поглеждаха по-смело към вратата на Черниаускас, а в последните 20 минути почти нищо на игрището не очарова феновете - 0:2 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още на почивка Люпко Петрович смени схемата на 4-4-2 и извади Петър Занев и разочаровалия сериозно Тиаго. На терена влязоха Мазику и Греъм Кери. Това повлия на играта и ЦСКА се превърна в по-остър тим, но добрите подавания към наказателното поле липсваха.

За Левски пък в 56' се появи проблем, след като Нашименто трябваше да напусне терена на носилка, а неговото място беше заето от Юруков. "Сините" обаче нямаха никакво намерение да атакуват и приеха твърде дефанзивна позиция и в 73' бяха наказани за това.

Кери се опита да центрира в наказателното поле, а Янис Каргас остана под топката, подарявайки кълбото на останалия зад него Евандро. Останал сам срещу вратаря бразилецът нямаше как да сбърка - 1:2.

В 82' Левски пропусна да реши всико в срещата. След двоен рикошет в крака на Райнов Робърта беше изведен сам срещу вратаря, но нападателят си поведе твърде напред топката. Последва центриране от негова страна за Паулиньо, но Албентоса успя да блокира подаването - сериоен пропуск за символичните гости.

Пропускът струва скъпо в 88', когато след поредното центриране отляво на Греъм Кери Албентоса успя да засече с глава и да изравни резултата - 2:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Раул Албентоса, Пламен Гълъбов, Петър Занев, Иван Турицов, Кристиян Малинов, Тиаго Родригес, Жанио Бикел, Вив Соломон-Отабор, Евандро, Али Соу

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Станислав Иванов, Филипе Нашименто, Паулиньо; Найджъл Робърта

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В момента "червените" изостават с 4 точки от първото място в шампионата, където е Левски. Поради тази причина Люпко Петрович и неговият отбор са под малко по-голямо напрежение, тъй като при загуба разликата ще скочи на 7 точки. Освен това феновете вече видяха няколко неочаквани грешни стъпки, включително у дома - загуба от Черно море и равенство с Етър.

Левски също не е никак постоянен в изявите си, като все още не може да намери ритъма си на игра. Освен всичко останала Петър Хубчев има и проблеми с контузени играчи. Франко Мазурек, който постепенно започна да навлиза във форма, пропусна послдните две тренировки на "сините" и не попадна в групата. Голмайсторът на първенството от миналия сезон - Станислав Костов, също все още не може да се излекува от травмата си. Добрата новина е, че Хали Тиам най-вероятно ще може да започне като титуляр, а в групата е и Филипе Нашименто, който също бе под въпрос до последно.

Люпко Петрович пък категорично е зачеркнал двама от най-опитните в състава - капитана Николай Бодуров и Рубен Пинто. Сръбският специалист сам призна, че няма никакво намерение да ги връща в състава и дори не попадат в групата. Крилото Енрике Рафаел също няма да вземе участие, тъй като все още не се е възстановил напълно от травмата си.

Очаквайте стартовите състави на двата тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички