Станимир Стоилов става треньор на Лудогорец?


Станимир Стоилов става треньор на Лудогорец?
Снимка: Страница на Астана във Фейсбук

2669 0

Един от най-любимите треньори на привържениците на Левски, човекът, който успя да вкара за първи път български тим в групите на Шампионска лига - Станимир Стоилов, е съвсем близо до сензационно завръщане в България, но не в "синия" клуб.

Мъри е много близо до това да постигне договорка с Лудогорец и да поеме българския шампион и хегемон в последните години, информира "24 часа". Твърди се, че към момента вървят последни преговори около неговия договор, а сделката трябва да бъде обявена преди Нова година.

Специалистът не е работил от 2018 година, като за последно бе начело на националния отбор на Казахстан. Той впечатли в страната, след като преди това изключително успешно ръководи Астана, който се състезава в местната лига, и подобри редица рекорди с тима.

Лудогорец много спешно търси старши треньор, след като преди няколко месеца бе уволнен чешкият специалист Павел Върба. Неговото място бе заето от Станислав Генчев, който обаче се счита за временен вариант. "Орлите" са далеч от нивото, което демонстрираха в последните години, като трябва да подобрят представянето си, ако искат да продължат и доминацията си.

Един от основните проблеми при разградчани е фактът, че има много нови футболисти в отбора и те трябва да свикнат един с друг. Смята се, че Стоилов ще може да ръководи отлично всички звезди, които са в клуба. Припомняме, че в последните години Мъри Стоилов на няколко пъти отказва оферти от Левски да се завърне в българския футбол.

У нас (освен на Левски) той е бил начело и на Литекс, и на Ботев (Пловдив). Освен това, той има два периода начело и на националния отбор по футбол на България. А Лудогорец иска и хърватски вратар, но е далеч от споразумение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички