Станимир Стоилов е бил на крачка да поеме Лудогорец, а след напускането на Левски е търсен и от друг бг отбор


Станимир Стоилов е бил на крачка да поеме Лудогорец, а след напускането на Левски е търсен и от друг бг отбор
Снимка: levski.bg

13866 0

Бившият треньор на Левски и настоящ на Гьозтепе - Станимир Стоилов, се върна малко назад във времето, когато бе близо до това да поеме Лудогорец. През 2020 година той се считаше за сигурен нов наставник на "орлите", но буквално в последния момент се стигна до обрат. 

Мъри почти се е договорил с Лудогорец

Мъри призна, че е бил близо до Лудогорец

"Имахме и с Лудогорец добър разговор, имаше неща, които не ми харесаха, предполагам и на тях. Футболни неща. Не успяхме да постигнем пълно съгласие. Може да е било и моя грешка, и тяхна грешка. След като не е имало съгласие, няма какво да говорим. Футболът е разговори - намираш решение или не намираш. Човек да съжалява за нещо, което не се е случило, не може да се каже. Лудогорец е на ниво, в което треньорите биха работили много лесно. База, играчи, не виждам нищо сложно да се работи, където и да е", заяви Мъри пред "Код спорт", потвърждавайки, че е бил на крачка от това да поеме разградчани.

Още: Мъри Стоилов заговори за "скритите управляващи в Левски": Отписал Наско Сираков от живота си

А относно това дали е имал предложение от Ботев Пд, след като напусна Левски миналата година и спекулирането за 6-цифрена сума. "Имах разговори, но нека да не говорим. Не се е стигало до категорични разговори особено. Разговорите минаха на позитивно ниво, но нямаше нищо".

Относно работата на българските треньори

Той допълни, че е останал разочарован от своите колеги в България. "Разбира се, ако се случи да отворя път на моите колеги и тук (б.р. Турция), както се случи в Казахстан. 5-6 души работиха там. Ако успея да го направя пак, ще съм щастлив. А имам огромни разочарования от българските треньори, ако трябва да съм честен. Искаме да се обединим, за да се разделим. И само се разделяме. Опитахме се да създадем синдикат, то слушаш само какво той е направил за нас. А ние нищо не сме направили за тях, включително не се плащаше и членски внос.

Българският треньор е слуга на интереса на собственика и затова ги гонят през 3 минути и не можем да си намерим работа. И се гаврят с нас. Продължава да няма професия български треньор. Който и да стане президент на БФС, това трябва да е наша амбиция", заяви още родният специалист. А в същото интервю Станимир Стоилов заяви за Иво Ивков: Нямаше как да не подкрепя човек, който виждам как се бори за Левски.

Още: Гьозтепе удари здраво, но Станимир Стоилов остана недоволен от възпитаниците си

Левски громи, Станимир Стоилов "копира": Гьозтепе избухна за бой като гост

Станимир Стоилов и Николай Костов с коренно различно мнение по важен въпрос за Левски?

"Кой и какво дръпнаха ръчната на Стоилов" - "Синя Приказка" не се впечатли от думите на Мъри за Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички