Шампионски Лудогорец писа "отличен" на Локомотив Пловдив


Шампионски Лудогорец писа "отличен" на Локомотив Пловдив
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6168 0

Отборът на Лудогорец победи категорично Локомотив Пловдив с 6:1 в двубой от 28-мия кръг на Първа лига. Козмин Моци, Вандерсон на два пъти, Каули Оливейра, Жоржиньо и Мавис Чибота бяха точни за успеха на играчите на Павел Върба. За Локомотив Пловдив единственото попадение отбеляза Кенан Муслимович.

Това бе най-тежкото поражение за гостите под ръководството на Бруно Акрапович, а то идва само дни преди финала за Купата на България. Лудогорец е недостижим на върха в Първа лига, като вече събира актив от 68 точки. Локомотив Пловдив остава на 4-тата позиция с 50 пункта. А ето и всичко по-интересно от срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Шампионите от Лудогорец започват ударно срещата. Още в 1-вата минута тимът на Павел Върба достига до изпълнение на ъглов удар. След това топката достига до Антон Недялков, който центрира в наказателното поле и Козмин Моци насочва с глава топката в мрежата на Илко Пиргов - 1:0!

В 6-тата минута домакините можеха да достигнат до второ попадение, след като Недялков изведе по чудесен начин Мавис Чибота, но конгоанецът не успя да отбележи. Впоследствие стана ясно, че е имало засада. Малко след това безобразната игра в защита на Локомотив Пловдив отново е основен фактор и Илко Пиргов трябва за втори път да вади топката от мрежата си. Жордан Икоко пуска чудесен извеждащ пас и Вандерсон прави резултата 2:0! Интригата в мача е на път да приключи още преди средата на първата част.

В 21-вата минута Лудогорец стигна до поредна опасна ситуация пред вратата на Локомотив Пловдив. Каули опита нещо като центриране, но топката срещна напречната греда на вратата на Пиргов, а след това Жоржиньо от непосредствена близост не успява да покачи преднината на разградчани. Това обаче стана в следващата атака в двубоя. Чибота намери технично Вандерсон, а бразилецът с български паспорт с елегантен прехвърлящ удар направи резултата класически - 3:0!

"Орлите" обаче нямат намерение да спират дотук. Стефан Баджи пробва далечен удар в 25-тата минута, но бе неточен. В 31-вата минута най-накрая гостите опитват да организират нещо по-интересно пред вратата на Владислав Стоянов. Цветанов центрира към Кенан Муслимович, но нападателят не успява да насочи добре кълбото към вратата на Лудогорец. В 35-тата минута мъките на гостите от Пловдив продължават. Каули Оливейра пробва изстрел към вратата на "смърфовете", който е блокиран. При добавката обаче бразилецът е точен и разстрелва от границата на наказателното поле Пиргов за 4:0!

В 42-рата минута Салинас отправя слаб удар към вратата на Лудогорец. В крайна сметка двата тима се прибират на почивка при резултат 4:0 за Лудогорец.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Бруно Акрапович реагира с две промени на полувремето, като вкарва в игра Диниш Алмейда и Йосип Томашевич, но тези смени изглеждат крайно закъснели. В 56-тата минута Вандерсон намери Жоржиньо, който стреля, но ударът му бе блокиран и Лудогорец спечели само корнер.

Нови две промени в състава на Локомотив Пловдив и в игра се включват Бирсент Карагарен и Парвиз Умарбаев. "Смърфовете" поизравняват играта през втората част. В 62-рата минута именно влезлият като резерва Карагарен опитва да затрудни Владо Стоянов, но ударът му е слаб. В 65-тата минута Жоржиньо прави нов пропуск пред вратата на Пиргов, след като получава топката в наказателното поле, но стреля много неточно. Съотборникът му Абел Анисе е недоволен.

В 67-мата минута все пак Локомотив Пловдив стига до гол. Николаев намира Муслимович на границата на наказателното поле, а нападателят с хубав удар намалява резултата на 4:1!

В 73-тата минута обаче Лудогорец бележи ново попадение. Влезлият като резерва Светослав Дяков изведе друга от смените на Павел Върба Талеб Тауата, а той пусна топката към Жоржиньо, който реализира за 5:1!

В 83-тата минута Парвиз Умарбаев стреля към вратата на Лудогорец, но спечели само ъглов удар. В 87-мата минута головото шоу в Разград продължи. Много добре развила се атака на играчите на Павел Върба завърши с пас на Тауата към Мавис Чибота, който елегантно вкара топката във вратата на Локомотив Пловдив за 6-ти път - 6:1!

В последната минута на срещата Дан Битон пробва да затрудни Пиргов след удар от пряк свободен удар, но вратарят улови. Така Лудогорец победи Локомотив Пловдив с 6:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Недялков, Терзиев, Анисе, Чибота, Жоржиньо, Икоко, Баджи, Моци, Вандерсон, Каули

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Пиргов, Акиниеми, Масоеро, Петрович, Витанов, Клапан, Цветанов, Николаев, Салинас, Малонга, Муслимович

И двата мача между двата тима досега през сезона бяха доста оспорвани, като Локомотив неизменно откриваше резултата, но не стигаше до победата - 1:1 на 4 август м.г. и 1:2 на 23 ноември.

Въпреки че вече си осигури девета поредна титла на България, Лудогорец няма да играе лежерно тази вечер, тъй като иска да завърши сезона без загуба. Освен това, вероятно "орлите" искат да изпратят Марселиньо подобаващо.

Локомотив, който е финалист за Купата на България, също преследва цел. "Смърфовете" искат да завършат на второ място сезона. Въпреки че те имат и друг път към евротурнирите, а именно спечелването на Купата. За целта те ще трябва да победят ЦСКА на финала на 1 юли

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички