Сервет промени историята си, но Лудогорец не успя своята: "Орлите" оцеляха след тежък мач в Лигата на конференциите


Сервет промени историята си, но Лудогорец не успя своята: "Орлите" оцеляха след тежък мач в Лигата на конференциите
Снимка: Twitter/Ludogorets

22150 0

Българският шампион Лудогорец оцеля в Швейцария и завърши при равен резултат 0:0 като гост на Сервет. Домакините определено могат да съжаляват, че не спечелиха, тъй като създадоха много повече положения за гол и контролираха двубоя почти през цялото време.

Георги Дерменджиев, който не заложи на нито един българин в стартовия състав, със сигурност може да бъде доволен от ремито, още повече, че предстои реванш в Разград. След седмица "орлите" приемат Сервен на "Хювефарма Арена".

Тимът се отчете с 23 опита за гол срещу 5 за разградчани. Все пак, въпреки многото атаки, нямаше толкова чисти голови положения за Сервет. Това показва и очакваните попадения в мача - 1,03 за швейцарците и 0,15 за българите. И след тази среща домакините останаха непобедени у дома във всички турнири от септември насам. За последно бяха сломени от Славия Прага, а след това записаха 8 победи и 4 равенства.

За първи път в своята история пък Сервет не спечели срещу български тим у дома, след като до момента имаше два мача и две победи като домакин. В същото време Лудогорец остава без успех като гост в Швейцария - вече две равенства и цели три поражения. Затвърди се тенденцията и "орлите" да гостуват трудно в Европа в последните вече 15 визити те остават със само две победи, три ремита и цели десет поражения.

Реваншът между двата отбора е след седмица на "Хювефарма Арена" в Разград, но от 19:45 часа българско време. Преди това обаче българският тим ще се изправи срещу лидера в Първа лига Черно море - отново у дома (19 февруари). Сервет пък има домакински мач срещу петия в елита на Швейцария - Лугано (неделя - 18 февруари).

Първо полувреме

Още преди да са изминали и 10 минути игра домакините имаха претенции за дузпа. Те бяха свързани с потенциална игра с ръка на Клод Гонсалвеш при двойна намеса в наказателното му поле. ВАР преразгледа ситуацията, но нередност не беше открита и правилно 11-метров наказателен удар не бе отсъден.

В 11-ата минута "орлите" стигнаха до чудесен шанс за гол. Сон стреля технично от границата на наказателното поле, но противниковят страж се хвърли и отрази с една ръка.

В 17-ата минтуа се стигна до опасен пробив в наказателното поле на Лудогорец - отдясно по нападението на швейцарците. От аутлинията последва остро центриране, което обаче бе твърде близо до Падт, който се намеси, а топката бе изчистена в ъглов удар.

След центрирането от корнер топката бе опасно насочена към голлинията - Йоан Северин стреля, а топката рикошира в гърба на Сондберг, но след плонж стражът на гостите успя да улови. Затвърди се и натискът на домакините, който продължи и след въпросните положения.

В 25-ата минута "орлите" имаха един от малкото шансове до момента да контраатакуват опасно. Там обаче Текпетей бе задържан цинично отзад, за да бъде спряна атаката. За това си действие бившият футболист на ЦСКА Брадли Мазику получи жълт картон.

В следващите минути домакините продължиха да са по-активният отбор, като освен тактиката с центрирания, изпробваха и няколко изстрела отдалеч, но нито един от тях не представляваше реална заплаха.

В 37-ата минута разградчани имаха един от нетолкова многото си добри шансове да застрашат противниковата врата. Те получиха нарушение, след като Ондуа удари с лакът техен играч. Вместо да последва центриране обаче, особено както статичните положения се оформят като най-добрият шанс за гол на Лудогорец към момента, дойде заучено положение, инерцията бе загубена, а топката впоследствие бе отнета от Сервет без изобщо да бъде подадена в наказателното поле.

В 40-ата минута пък Сервет получи чудесен шанс за гол. Педро Нареси закъсня с намеса на дъгата на собственото си наказателно поле и бе отсъден пряк свободен удар. Бола се нае с изпълнението от тази удобна позиция, но стреля много неточно над вратата.

В 44-тата минута Сервет стигна до чисто голово положение. Гиймено получи отдясно след пас на Стеванович и смени посоката навътре, след което опита изстрел от добра позиция в наказателното поле, но бе блокиран. Топката отскочи нагоре и се стигна до единоборство, след което никой тим не я спечели. Накрая се озова на пътя на бранител на Лудогорец, който обаче не съумя да изчисти, като не уцели топката. Стигна се до корнер, който бе заучено изпълнен и не доведе до нова опасност.

Второ полувреме

И на старта на втората част Сервет наложи натиск и в немалки периоди от време притискаше Лудогорец около наказателното му поле. Все пак чисти голови положения нямаше и домакините се ограничаваха предимно до центрирания и изстрели отдалеч. Ъгловите удари за швейцарците също се трупаха, като до 55-ата минута бяха 6.

В 56-ата минута Падт отново трябваше да се намесва. След технични действия отдясно по нападението последва и изстрел по земя, който стражът изби с крак.

В 58-ата минута пък Стеванович стреля много опасно от далечна дистанция. Изпълнението му доби неправилен от негова гледна точка фалц и топката бяха от вратата, като в крайна сметка мина с малко покрай страничния стълб.

След близо час игра Клод Гонсалвеш извърши нарушение на 30-ина метра от своята врата. Стеванович се нае с изпълнението и директно стреля, но топката се спря в стената.

Натискът на домакините се засили и това почти даде резултат в 67-ата минута. Тогава последва остро центриране в наказателното поле на Лудогорец, а Стеванович игра с глава и отклони топката, но тя мина с малко покрай страничния стълб.

В 72-рата минута Рик Джонатан показа добра техника в центъра на терена ислед доза късмет запази топката в себе си. Последва подаване вляво към Квадво Дуа, но впоследствие той не отигра добре - опита подаване в наказателното поле, но бе много далеч от негов съотборник.

В 74-тата минута Бернард Текпетей се оказа на земята и имаше нужда от лекарска помощ. Впоследствие успя да се изправи и да напусне терена на собствен ход и веднага след това бе заменен от Руан Секо.

В 82-рата минута като по чудо домакините не откриха резултата след същински куриоз. Антунес бе на чудесна позиция на няколко метра от голлинията и стреля, но нацели свой съотборник току пред себе си и той го лиши от сигурен гол.

Секунди по-късно - след корнер, топката бе свалена към Антунес в наказателното поле и той успя да играе с нея, хвърляйки се на шпагат, но я изкара в аут.

В 86-ата минута при една от малкото атаки на Лудогорец Фон Витри бе намерен непокрит и влезе в наказателното поле, след което опита изстрел от нелоша позиция, но прати топката над вратата.

Последните минути протекоха както и цялото второ полувреме и по-голямата част от мача като цяло - Сервет натискаше Лудогорец, и то още по-устремено. Все пак отбраната на "орлите" се справи до край и не допусна гол, като тимът е в добра позиция преди реванша у дома.

Състави

Сервет: Фрик, Цунемото, Роулер, Северин, Мазику, Стеванович, Магнен, Ондуа, Бола, Гиймено, Кривели

Лудогорец: Падт, Сон, Вердон, Сонко Сундберг, Фон Витри, Гонсалвеш, Нареси, Пьотровски, Текпетей, Видал, Дуа

Преди Сервет - Лудогорец

Опитът със сигурност е на страната на българския тим. Лудогорец бе в груповата фаза на европейски клубен турнир за впечатляващ десети път, докато опонентът дебютира в групите на турнир от УЕФА (Лига Европа) през този сезон.

Сервет е играл два пъти с български тимове в Швейцария, като и в двата случая е побеждавал. Трябва обаче да отбележим, че при гостуванията си срещу тях неизменно е губил. Притеснителна е изключително силната форма като домакин за Сервет - тимът е без загуба във всички турнири у дома от септември насам (8 победи и 3 равенства).

Лудогорец няма победа като гост на съперник от Швейцария. Освен това "орлите" са в слаба форма далеч у дома - в последните си 14 визити имат само две победи, две равенства и цели десет поражения. Вижте още интересни данни и какви са шансовете на Лудогорец да победи Сервет, както и да вдигне трофея в Лигата на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички