Хаос: "Сринаха" Лудогорец в Европа - изненадващ куриоз за дуела със Сервет


Хаос: "Сринаха" Лудогорец в Европа - изненадващ куриоз за дуела със Сервет
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg и Getty Images

4300 0

След като се включиха отборите, които завършиха на трето място в групите си от Лига Европа, надпреварата в Лигата на конференциите стана още по-ожесточена. Това пък драстично намали шансовете на хартия за изумителен исторически успех на Лудогорец в надпреварата. Там все още големият фаворит продължава да бъде английският Астън Вила, който спечели групата си и се включва за елиминациите директно от 1/8-финалите.

Какви са шансовете на Лудогорец за трофея в Лигата на конференциите?

Платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 3,85 за това "виланите" да спечелят. Вече обаче има още цели 14 тима с по-добър шанс от "орлите", както и други два, които са равни с тях. Съперникът им на 1/16-финалите обаче - Сервет, е с далеч по-малки шансове според специалисти и анализатори.

Коефициентът на efbet за това Георги Дерменджиев и компания да триумфират с трофея е 50,00, докато ставката за това да стори швейцарския тим е доста по-висока - 80,00. Това може да се обясни и с далеч по-малкия опит за Сервет в Европа, след като отборът дебютира в груповата фаза на европейски клубен турнир чрез участието си в Лига Европа през тази кампания (Лудогорец е участвал в групи в Европа 10 пъти).

Почти всичко е срещу Лудогорец в мача със Сервет в Швейцария

Сервет ще има солидна домакинска подкрепа срещу Лудогорец

И въпреки това, донякъде изненадващо на фона на огромната разлика при коефициентите за трофея, то Сервет е фаворит да спечели първата среща между двата тима. Любопитното е, че до този момент швейцарският тим е спечелил и двата си двубоя срещу български съперници у дома, но е и загубил двете си срещи срещу български опоненти като гост. Освен това Сервет е непобеден у дома във всички турнири от септември месец (осем победи и три равенства след това).

Лудогорец пък ще опита да подобри баланса си срещу швейцарски опоненти, който до момента е една победа, три равенства и четири поражения. В това число влиза и липсата на успех като гост в Швейцария - едно реми и цели три поражения. Генерално формата на "орлите" е слаба като гост в Европа - в последните си 14 визити има две победи, две равенства и цели десет загуби. Освен това разградчани инкасират поне един гол в пет от шестте последни полувремена, които е играл като гост в Европа.

Въпреки лошите показатели - коефициентът на efbet за това Лудогорец да спечели първия мач срещу Сервет е 3,00, докато ставката за успех в полза на домакините от Швейцария е 2,35. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,40. Сблъсъкът между тях е днес (15 февруари) от 22:00 часа българско време.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички