Сензацията е факт! Лудогорец капитулира срещу Крумовград на старта на Първа лига (ВИДЕО)


Сензацията е факт! Лудогорец капитулира срещу Крумовград на старта на Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

9118 0

Лудогорец стартира защитата на своята титла със загуба от Крумовград. Новакът в Първа лига се наложи с 3:1 над шампиона като домакин на базата в Коматево. Поражението за момчетата на Ивайло Петев идва дни преди реванша с Балкани от квалификационната фаза на Шампионска лига.

Интересното е, че Лудогорец започва защитата на своята титла със загуба от новак в първенството за трети път. През 2013 година "орлите" губят с 1:0 от Любимец, а сезон по-късно Хасково взима най-доброто шампиона на България.

Трите попадения за Крумовград бяха отбелязани от Божидар Кацаров (6'), Александър Колев (17') и Мартин Сораков, който се възползва от ужасяваща грешка на Симон Слуга в 69'. 

Единственото попадение за Лудогорец бе дело на Доминик Янков, който си пробва късмета с техничен удар извън наказателното поле и матира Янко Георгиев в 39-ата минута. Самият страж на домакините се превърна в играч на мача с 10 спасявания, след като на няколко пъти отрази сериозни голови удари, нанесени от Спас Делев, Кирил Десподов и Кайо Видал.

Лудогорец продължава да мисли за срещата с Балкани. Родният гранд ще се изправи с тима от Косово в сряда (19 юли) в реванша от квалификационната фаза за Шампионска лига и ще трябва да наваксва пасив от 2 гола. В петък (21 юли) Крумовград пък излиза срещу вицешампиона ЦСКА на "Българска Армия".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна ударно за шампионите. Още в третата минута момчетата на Ивайло Петев можеха да открият, след като Доминик Янков бе изведен сам срещу Янко Георгиев, но стражът на домакините спаси. В шестата минута обаче Крумовград поведе. Домакините центрираха от корнер, а в наказателното поле Божидар Кацаров бе най-съобразителен и откри с прецизен удар за 1:0.

Шампионът на България вдигна оборотите след гола, но в крайна сметка, вратата на Слуга бе разпечата за втори път. Домакините организираха добра атака, която намери Александър Колев и той от непосредствена близост вкара за 2:0 в 17'.

Лудогорец не се предаде и продължи да търси попадението. Доминик Янков сам си създаде пространство и с техничен удар извън наказателното поле матира Янко Георгиев за 2:1 в 39'.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Преди старта на втората част Ивайло Петев направи тройна смяна. Тодор Неделев освободи мястото си за Кайо Видал, Кирил Десподов замени Рай Насименто, а Георги Терзиев излезе, за да може в игра да се появи Хайстер. Промените дадоха резултат и в 49' Кирил Десподов центрира меко на втора греда, а там Марсел Хайстер не уцели очертанията на вратата.

Въпреки доминацията обаче в 69' Симон Слуга направи фрапантна грешка. При опит да изчисти топката, той уцели футболист на домакините, а кълбото се озова в резервата Мартин Сораков, за който остана лесното - да го вкара в опразнената врата за 3:1.

Последва доминация на Лудогорец. Две положения едно след друго бяха изпуснати от Спас Делев, който от около два метра не успя да вкара топката във вратата на Крумовград. В 90' пък Янко Георгиев записа спасяване номер 8 в мача, неутрализирайки силен удар на Кирил Десподов. 

В добавеното време на втората част отново Георгиев се оказа решаващ фактор. Стражът на домакините отрази последователни удари на Кайо Видал и Кирил Десподов. При ответната контраатака пък Мартин Сораков бе изведен сам срещу Симон Слуга, но не мина през хърватина.

Съставите

Крумовград: 1. Янко Георгиев – 91. Вячеслав Велев, 5. Матей Шимич, 72. Раян Сенхаджи, 11. Александър Георгиев, 44. Божидар Кацаров, 10. Серкан Юсеин, 18. Клайдер Машедо, 19. Андрей Йорданов, 23. Димитър Тонев, 9. Александър Колев

Лудогорец: 12. Симон Слуга – 2. Гонзало Гордон, 5. Георги Терзиев, 6. Якуб Пьотровски, 18. Рай Насименто, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Нареси, 64. Доминик Янков, 82. Иван Йорданов, 88. Тодор Неделев, 90. Спас Делев

Преди мача

Новакът в Първа лига може да се превърне в третия тим, изкачил се в Първа лига от Югозападна България, който още в първия кръг бие Лудогорец. Подобна бе съдбата на шампионите при визитите на Любимец и Хасково от сезоните 2012/13 и 2013/14.

Сега възпитаниците на Ивайло Петев ще опитат да тръгнат по най-добрия начин в родния футбол, след като миналия месец едва защитиха титлата си. Преди броени дни пък допуснаха срамна загуба в квалификациите за Шампионска лига от шампиона на Косово - Балкани, с 0:2. 

Крумовград заслужи класирането си с третото място в крайното класиране на Втора лига (първенецът ЦСКА 1948 II не се взима под внимание). През лятото тимът победи Пирин Разлог в контрола и последваха две ремита със Славия и Поли Яши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички