Само един гранд направи това, което стори Лудогорец на Фенербахче, в последните 6 месеца


Само един гранд направи това, което стори Лудогорец на Фенербахче, в последните 6 месеца
Снимка: Ivan Ivanov/Lap.bg

3853 0

Българският шампион Лудогорец напомни за себе си в Европа, след като спря серията две невероятни серии на Фенербахче и надделя с 2:0 над турското страшилище в мач от група H на Лига на конференциите. 

Въпреки че Фенербахче не беше в пълния си титулярен блясък, в игра се включиха доста титуляри, сред които и Душан Тадич. С перфектен тактически план обаче Георги Дерменджиев и компания постигнаха паметен триумф, а освен това спряха две много сериозни серии на своя опонент, показа прочуване на Sportlive.bg 

Не една, а две паметни серии на Фенербахче бяха спрени от Лудогорец

22 отбора не го направиха, но Лудогорец го стори 

Лудогорец може и да не успя да спре серията от победи на Фенербахче (17) през този сезон, тъй като само няколко дни по-рано Трабзонспор удари лидера в турското първенство с 2:3. Въпреки това родният представител в Европа спря серия от 22 поредни двубоя с гол на Фенербахче. 

Последният отбор, сторил това, беше Фенербахче в началото на юни, когато в мач от шампионата Мауро Икарди и компания удариха големия си опонент с 3:0. Оттогава насам в 22 официални двубоя Фенербахче неизменно бележеше поне по един гол. 

Лудогорец тотално обезвреди Фенербахче в Разград

В тази серия само 3 пъти Фенербахче беше отбелязал "само" един гол. Но това не е единственият рекорд на турците, чийто край беше сложен от Лудогорец. 

Серия от 10 поредни европобеди спря в Разград 

Преди гостуването си в Разград Фенербахче се намираше и в убийствена европейска форма. Последното поражение на тима беше като гост на Севиля в елиминациите на Лига Европа (2:0). Считано от реванша, спечелен с 1:0 от турския гранд, Фенербахче се намираше в серия от 10 поредни победи, включително в квалификационните кръгове на Лига на конференциите. 

Пьотровски беше над всички за Лудогорец при боя над Фенербахче

Лудогорец съумя да спре и тази серия, благодарение на което отборът се върна в битката за второто място. Антон Недялков и компания се намират на 3-то място след 4 изиграни кръга, като са с актив от 6 точки - 1 по-малко от Нордселанд и 3 по-малко от Фенербахче. До края на груповата фаза Лудогорец е домакин на датския тим и гостува на Спартак Търнава. 

Как се стигна до паметния триумф на Лудогорец над Фенербахче четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички