Най-добрият мач на Лудогорец! "Орлите" подчиниха Фенербахче в Разград!


Най-добрият мач на Лудогорец! "Орлите" подчиниха  Фенербахче в Разград!
Снимка: Ivan Ivanov/Lap.bg

5859 0

Лудогорец постигна най-престижната си победа в тазгодишната европейска кампания, след като "Хювефарма Арена" изигра фантастичен двубой и надигра Фенербахче с 2:0 и си върна шансовете да излезе от група H на Лига на конференциите. 

Големият герой за домакините безспорно е Якуб Пьотровски, който вкара изумителен гол от 30 метра през първото полувреме, а в добавка на това изпълни перфектно всичките си задачи в дефанзивен план. 

В добавеното време на мача пък Руан Секо вкара финалния гол в мача, с което подпечата победата на Лудогорец, и то в момент, в който Фенербахче отчаяно търсеше изравнителен гол. 

В дефанзивен план обаче Лудогорец беше още по-впечатляващ. Антон Недялков до голяма степен обезличи Душан Тадич, като цялостно играта по крилата, с която се слави Фенербахче, беше тотално обезвредена. 

Първо полувреме - брилянтен гол и нерви в Разград

Натиск на Фенербахче 

Гостите от Турция, макар и с доста резервни състезатели, имаха далеч по-успешно начало, като само намесите на Слуга и слабото позициониране на Батшуай в наказателното поле спасиха домакините от ранно допуснат гол. 

Слуга спаси удар на Кент, докато Зайц и Тадич осигуриха две отлични положения за Батшуай, който обаче не се възползва от тях. 

Тупалка на Пьотровски за 1:0 

В 17' домакините обаче поведоха, напук на показаното до момента. Текпетей осъществи страхотен пробив, при който се стигна до карамбол в наказателното поле. Топката беше изчистена, но Недялков стигна до нея, подаде на Пьотровски и той с брутален шут от 30 метра реализира фантастичен гол, забождайки коженото кълбо в горния ляв ъгъл на Ливакович. 

Нови набези на Текпетей 

Сериозна желание за доказване продължи да показва Текпетей, като крилото продължи да тормози сериозно защитата на Фенербахче. В 35' отново негов солов пробив доведе до много силен негов удар от 20 метра по диагонала от дясното крило, а топката опъна мрежата - за съжаление на фланговия нападател, от външната страна. 

Второ полувреме - перфектна тактика и финален кинжал в сърцето на "фенерите" 

Турска доминация в Разград 

След почивката Фенербахче почти изцяло имаше инициативата и като по чудо резултатът не беше изравнен в първите 10 минути от втората част. Батшуай се разигра и получи две възможности да вкара. Първо Слуга успа да парира удара му диагонално на 7 метра от вратата, докато в 55' солова акция на белгиеца завърши с мощен удар в горната греда на вратата - късмет за Лудогорец. 

Турският гранд продължи да реди пропуск след пропуск, като при удар на Батшуай Слуга извади страшен късмет, след като топката рикошира и след това премина на сантиметри покрай вратата - все още 1:0 в Разград.

Игра на нерви в края 

След 70-ата минута ситуациите пред вратата на Слуга утихнаха, а нервите започнаха да вземат връх в селекцията на Фенербахче. Лудогорец успя да поизтика своя опонент от собствената половина, а и влязоха в игра прийомите за бавене на време - бавно изпълнение на тъчове, аутове и извършването на чести нарушение. 

Финалният кинжал 

В добавеното време Лудогорец организира страхотна контраатака, при която Фон Витри се включи по дясното крило, получи топката и беше избутан в наказателното поле от Батшуай. С голяма доза шанс топката стигна до Секо, като той реализира за 2:0 в полза на българския шампион. 

Стартови състави

Лудогорец: Симон Слуга, Аслак фон Витри, Оливие Вердон, Франко Русо, Антон Недялков, Педро Нареси, Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш, Бърнард Текпетей, Кайо Видал, Квадво Дуа

Фенербахче: Доминик Ливакович, Брайт Осей-Самюъл, Юсуф Акчичек, Джейдън Оостерволде, Ферди Кадиолу, Исмаил Юксек, Мигел Креспо, Миха Зайц, Райън Кент, Душан Тадич, Миши Батшуай

Преди мача

Изпитанието пред възпитаниците на Георги Дерменджиев е сериозно, но те показаха храбро представяне преди две седмици. След Истанбул "орлите" влязоха в серия от три поредни победи (над Хебър, Славия и Крумовград).

Междувременно Фенербахче бе поразклатен, тъй като разби Пендикспор с 5:0, но в последния си двубой приключи огромната серия без загуба - 2:3 от Трабзонспор. Именно за гостите един куп футболисти не са на разположение - Азиз, Джику, Кинг, Линкълн,  Переш, Бекао и Фред. 

За Лудогорец с дълготрайни контузии остават Групер и Алмейда. Добрата новина е, че капацитетът на "Хювефарма Арена" е разпродаден за двубоя довечера. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички