Саид Ибраимов: Лудогорец е от калибъра на Динамо (Загреб), но Астана е фаворит у дома


Саид Ибраимов: Лудогорец е от калибъра на Динамо (Загреб), но Астана е фаворит у дома
Снимка: Lap.bg

1930 0

Саид Ибраимов, който е помощник-треньор в Астана, заяви, че няма как отборът да не е фаворит, когато играе у дома. Казахстанският отбор е следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа, като първата среща е във вторник.

Ибраимов разказа как върви подготовката на Астана за мача във вторник, кой е фаворит в предстоящата среща и дали е бил изненадан от резултатите на българските отбори в Европа.

Астана - фаворит в първия мач срещу Лудогорец

"По принцип сме готови, защото първенството на Казахстан е в разгара си. Изиграхме вече и четири мача в европейските клубни турнири, а сега ни предстои следващ двубой със сериозен противник. Mога смело да заявя, че Лудогорец е от калибъра на Динамо (Загреб), с който играхме в предишния кръг. Но жребият е хвърлен, както се казва, и ние се подготвяме да се противопоставим максимално добре.

Подхождаме с огромно уважение към Лудогорец, защото това е един отбор, който в последните години измести Левски и ЦСКА от върха в българския футбол. И не само това, но и се затвърди като лидер. Познато име е, защото играе постоянно в Европа", заяви той пред "БТА".

"В моето ДНК, независимо кой е съперник, аз нямам друго мислене, освен за победа. Независимо кой е противникът, в първия мач, на стадион "Астана Арена" фаворитът е Астана. Ние сме ги анализирали добре Лудогорец. Но какъв е смисълът сега да влизам в детайли? Ще положим максимум усилия, за да се противопоставим на Лудогорец. И ако те са толкова по-добри от нас, нека да ни отстранят. За нас е важното да покажем това лице, което искат да видят нашите фенове.", като допълни, че Лудогорец е имал своите шансове срещу Олимпия (Любляна), но и късметът не е бил на тяхна страна. 

Настройката за мачовете е започнала твърде късно

Относно представянето на българските отбори в Европа: "Да, два български отбора отпаднаха още в първото си препятствие, което не е добре за нас, за българския футбол. Първо губим престиж, и второ – финансите от едно продължаване в следващ етап не са малки. Това са клубове с много и скъпи играчи и каквото и количество пари да влезе от УЕФА, не са излишни средства. Да си призная, аз не очаквах да отпаднат и ЦСКА-София, и ЦСКА 1948. Но може би са започнали прекалено късно да се настройват.

По принцип в България анализираме тези мачове в деня преди мача и в деня след мача. А трябва много повече, месеци, защото ние знаем, че такива мачове ще идват. И денят за среща с Европа ще дойде. За Левски мога да кажа, че им пожелавам от все сърце да намерят сили и да преодолеят отбора на Апоел (Беер Шева). Има положително настроение. И дай Боже да влязат в групите на Лигата на Конференциите". А в Астана вече откроиха коя е най-голямата опасност в Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички