"Рибейро, ако има достойнство, сам ще си тръгне"


"Рибейро, ако има достойнство, сам ще си тръгне"
Снимка: БГНЕС

1370 0

Футболният специалист Андрей Желязков коментира пред "7 дни спорт" отпадането на Лудогорец в Шампионска лига от Милсами и бъдещето на треньора Бруно Рибейро.

Нямам никакво желание да нападам точно сега треньора на Лудогорец, но обективното ми мнение е, че с назначаването на поредния чужд и недоказан треньор се пренебрегва българското качество. Не искам да обиждам Рибейро с думи като "анонимник" или с други подобни, но е факт, че в България чуждите треньори, може би само с едно изключение - Люпко Петрович, са недоказани.

Аз видях един уплашен треньор на Лудогорец. Сигурно можеше и по друг начин да си ръководи отбора, дали го е направил добре, се видя по резултата.

Много са факторите, довели до този провал на Лудогорец. Грешки са допуснати и при селекцията, и при подготовката, и при смяната на треньора. Ако си решил да сменяш наставника си, не можеш да го правиш по това време, при положение че имаш участие в Шампионска лига. В големите клубове, ако става промяна на треньор и тя е планирана, това се случва поне февруари-март, за да има време до лятото. Тогава е нормалният период, за да се търси вариант за нов наставник. Друг е въпросът, че в конкретния клуб успехите идваха с български наставници.

За мен смяната на Рибейро е неизбежна, дори ако той има достойнство, сам ще си тръгне. Що се касае до играта на отбора, в Лудогорец няма лидер, който да ги поведе към успехите. Може би двама-трима играча и дотам.

Чух, че предстои и нова разпродажба на играчи, ако това стане, отборът може да има проблеми и във вътрешния шампионат. С Милсами се видя, че наистина играчите, които напуснаха клуба, са незаменени. Видяха се и други проблеми, може би имаше, ако щете, и надменност в отбора. Да, имаха няколко положения, но не можеш да си позволиш да губиш от такъв отбор, ако имаш високи цели и амбиции.

Ще ми бъде интересно да видя как ще излезе от тази ситуация клубът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички