Светът за Лудогорец: Излагация, унижение, катастрофа


Светът за Лудогорец: Излагация, унижение, катастрофа
Снимка: БГНЕС

1989 0

Срамното отпадане на Лудогорец от европейските турнири след втора загуба с 1:2 от Милсами изуми фенове и специалисти по света. Медиите на Стария континент масово припомнят, че "орлите" играха с успех в групите на Шампионска лига миналата година, и определят елиминирането от молдовците като шокираща изненада.

Сериозен отзвук драмата на българите намира в Португалия, където още в часовете след мача започнаха спекулации за бъдещето на треньора. "Три мача, три загуби - животът на Бруно Рибейро никак не е лесен", изтъкна "Mais Futebol".

"Рибейро е под напрежение след изненадващото отпадане на Лудогорец. Българската авантюра на бившия наставник на Витория Сетубал се превръща в "истински кошмар", добавя "Рекорд".

"Рибейро е обект на кръстосан огън след унизителното елиминиране на Лудогорец в Шампионска лига", съобщава "О Жого", като описва и яростните атаки от българската преса по адрес на специалиста.

Провалът на "орлите" е коментиран и в Англия. "Българският шампион няма да повтори миналогодишната си авантюра в Шампионска лига. Срещу Милсами тимът катастрофира и напуска европейската сцена", пише "Дейли мейл".

Шокиращият срив на четирикратния първенец на "А" група намира отзвук и на страниците на редица водещи спортни издания в Испания, Италия, Германия, Холандия, Франция, пише "Преса". Навсякъде съобщенията са в един дух - недоумение как тимът, играл героично срещу грандове като Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, си е позволил да отпадне от никому неизвестен молдовски дебютант.

В Румъния, където следят отблизо Лудогорец, заради местните любимци Козмин Моци и Андрей Препелица, определят случилото се като "унижение". "Кошмарен край за амбициите за Европа. Стяуа се отърваха от един от най-неудобните си съперници в Шампионската лига, след като българският шампион Лудогорец се изложи срещу молдовския Милсами", описва ситуацията "Газета спортутилор". Изданието прогнозира страхотна чистка при "орлите", която със сигурност щяла да засегне и двамата румънски играчи. "Моци и Препелица се сбогуваха с Европа след лоша изненада от неизвестния Милсами", добавя "Фанатик".

В Молдова логично настроението е приповдигнато, а голяма част от коментарите са насочени срещу Бруно Рибейро, позволил си надменно да говори за сигурна победа над Милсами.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички