Рекордни приходи за Лудогорец от евротурнирите


Рекордни приходи за Лудогорец от евротурнирите
Снимка: БГНЕС

2858 0

Шампионът на България Лудогорец е спечелил рекордни за българските стандарти приходи от участието си е европейските клубни турнири през последните два сезона. Това обяви лично собственикът на тима Кирил Домусчиев снощи на церемонията "Футболист на годината".

"Много критики имаше по мой адрес, че не съм продал няколко играчи през последните години. Това, че запазих отбора, не го отчитам като грешка. Ако бях трансферирал Марселиньо и още няколко състезатели, щях да взема 2-3 милиона евро и почти сигурно нямаше да направим пробив в Европа. Спечелихме доста солидна сума от участието в европейските турнири и продажбата на билети и фен артикули. Приходите от Шампионската лига са към 18 милиона евро, а тези от Лига Европа към 7 милиона евро. Никога не мога да осигуря толкова много средства от продажба на футболисти", заяви Домусчиев.

Лудогорец направи два запомнящи се сезона в европейските клубни турнири. През 2013/2014 "орлите" стигнаха осминафинал в Лига Европа, където отпаднаха от испанския Валенсия.

Този сезон разградският тим записа историческо постижение, след като стана вторият български отбор, който участва в груповата фаза на Шампионската лига. Футболистите на Георги Дерменджиев спечелиха общо 4 точки в своята група и до последно имаха шансове за продължаване в европейските турнири и през пролетта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички