Лудогорец бил по-гледан от "Левски" и ЦСКА?


Лудогорец бил по-гледан от "Левски" и ЦСКА?
Снимка: БГНЕС

2528 0

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира прословутата тема с ТВ правата, след като стана ясно, че Нова Броудкастинг Груп пуска два платени спортни канала, по които ще вървят голяма част от мачовете в "А" група.

Заради това решение представители на ЦСКА и "Левски" проведоха среща, като ще излязат с обща позиция относно разпределението на парите от теливизионни права, използвайки довода че това са двата най-обичани и най-гледани клубове в страната.

Не на това мнение е Кирил Домусчиев, който заяви категорично, че рейтингите на неговия тим са по-високи от тези на столичните грандове.

"Преди две години, когато реших да участвам във фирмата с телевизионните правата, се даваха милион и четиристотин хиляди лева. Сега виждате какви пари се дават. В момента съм осигурил сериозна сума за футбол и това отива в БФС. Така че аз не мога да влияя.

БФС задържа 10% и след това клубовете се събират и решават как да разпределят парите. Това не го решава нито Футбол Про медия, нито Футболният съюз. Той чака да разбере как се разпределят парите. ЦСКА и Левски, ако имат претенции, това не е за сумата, а претенциите им са как се разпределят парите.

Ако те определят като критерий гледаемост, аз ще съм най-доволен, защото по рейтингите на Нова Тв Лудогорец е по-гледаем от ЦСКА и Левски. Така че ние ще сме на печалба. Аз обаче не искам да влизам в тази дискусия, защото мисля, че и малките клубове трябва да получават пари", заяви Домусчиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички