Шимунджа: Работим здраво, за да може Лудогорец да надгражда игрово


Шимунджа: Работим здраво, за да може Лудогорец да надгражда игрово
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1341 0

Предводителят на Лудогорец - Анте Шимунджа, остана доволен, след като воденият от него отбор записа първа победа по време на подготвителния лагер в Турция, надделявайки с 2:1 над полския Висла Плоцк.

Словенецът похвали изявите на младока Умуд Хабил, който достави победата на "орлите", след като спаси дузпа на поляците, но Шимунджа призна, че разградчани трябва да работят още по-здраво, за да надграждат в игрово отношение.

„В приятелските срещи, ако искаш да изграждаш манталитет на победител, трябва да печелиш. Днес изиграхме две полувремена по час и мисля, че има неща, които да подобряваме и това са стъпки, към които трябва да тръгнем в следващите двубои. Към момента сме вероятно в пика на нашето натоварване – има умора, краката са тежки. Смятам, че с Волфсбергер се представихме добре, а днес бяхме по-свежи през първото полувреме. Създадохме положения и сме щастливи, че нямаме травми“, стартира Шимунджа.

„Работим много в тренировките и трябва да надградим това, което имаме като база. Умут направи страхотно спасяване при дузпата – той беше най-младият на терена. Той бе човекът, който донесе победата за нас с това спасяване. Това е добра развръзка за него и очаквам работата с него за в бъдеще“, каза треньорът на "орлите".

„Предпочитам да говоря отборно, а не да се съсредоточавам върху индивидуалностите. Ще опитваме да работим и надграждаме оттук-насетне. Динамо Киев е много силен отбор и очаквам труден мач срещу тим, който редовно играе в групите на европейските клубни турнири. Трябва да играем често с такива отбори и да постигаме добри резултати“, завърши Анте Шимунджа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички