Приятел на Дамбраускас: Понесе много шеги в Англия заради външния си вид


Приятел на Дамбраускас: Понесе много шеги в Англия заради външния си вид
Снимка: принтскрийн

1530 0

Един от близките приятели на Валдас Дамбраускас, който му е помогнал много в кариерата на треньор, направи интересно признание за него. Според португалеца Еди Кардосо новият треньор на Лудогорец приличал на маниак и е получавал подигравки заради външния си вид, когато е карал курсове за треньор в Англия.

Кардосо и Дамбраускас се запознават на един от тези курсове. Сприятеляват се бързо и именно португалецът е този, който помогнал на литовеца да започне да тренира. Той е говорил с ръководството на английския клуб от долните дивизии, където е работел, да позволят на Валдас да тренира деца. Впоследствие му помага и за други неща, свързани с кариерата му. Сега Кардосо работи в третодивизионния португалски Лоулетано.

"Валдас завърши курса преди мен. Тогава бях малко глупав и наивен. По това време много се шегуваха с Дамбраускас заради външния му вид. Приличаше на маниак, но никак не приличаше на футболен треньор. Независимо от това, Валдас винаги е бил много интелигентен човек: той обича шаха, чете много, пише много, учи много бързо", разказва португалецът за приятеля си.

"Научих много от него. Именно Валдас ми подсказа как да направя нещо цяло от малките детайли. Литовецът прилагаше своите шахматни познания във футбола. Той беше страхотен стратег, което обяснява успеха му във футбола", допълва Кардосо. А какви футболни принципи следва Дамбраускас вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички