Новият треньор на Лудогорец обяви основната цел и как ще помогне на отбора


Новият треньор на Лудогорец обяви основната цел и как ще помогне на отбора
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1221 0

Валдас Дамбраускас официално бе представен като нов треньор на Лудогорец и в първата си пресконференция сподели какви цели има. Най-важното за него е да се играе доминиращ футбол както в България, така и в Европа, за да се постигнат положителни резултати.

"Искаме да постигнем положителни резултати в България и Европа, да играем добър футбол. Лудогорец има високи цели. Също така е важно да практикуваме атакуващ и доминиращ футбол. Надявам се да успеем да предадем това на играчите още от първата тренировка в Турция. Знам защо съм тук, не се притеснявам от предизвикателствата. Наясно съм какви качества имам и мога да помогна на Лудогорец да достигне до мечтаната 10-та титла", заяви той.

"Целите ни с Лудогорец са еднакви. Аз имам големи амбиции, искам да печеля трофеи и да играя в Европа. Лудогорец иска абсолютно същото. Плановете ни се препокриват и не мисля, че ще имаме разминаване".

"Следя Лудогорец отдавна. От 2017 година, когато играхме срещу тях с Жалгирис, и ги следя отблизо. Следих внимателно последната кампания на отбора в Европа и България. Все още има още няколко играчи оттогава. Мисля, че съм запознат със стила на отбора. Стилът на Лудогорец се диктува от резултатите. За да играеш като голям отбор трябва да имаш големи играчи и силни характери. Моят стил е абсолютно същия - искам да атакуваме, да доминираме и да вкарваме голове. Няма да променяме нещо грандиозно. Имам някои идеи как да подобрим представянето".

"Българското първенство е добро. Има доста голяма конкуренция. Отборите, които се борят за челото имат доста качества. Когато работих в Латвия ЦСКА игра с местен отбор. През последните седмици гледах доста мачове от българското първенство и имам добра представа. Най-важното е, че съм треньор на Лудогорец и трябва да предам на играчите желанието да играят атакуващо и доминиращо. Искаме да показваме добра игра, а не да зависим от съперника".

"Трябва да видим на кои позиции трябва да се подсилим. Лудогорец има много добро скаутско звено. Ще взимаме решенията за нови футболисти колективно. Доволен съм от играчите, които са в момента в тима. Отборът има огромен потенциал. Футболистите имат сериозни качества. Нормално е играчите да имат възходи и падения. Моята работа е точно в тези моменти играчите да се чувстват все по-добре и по-добре".

А каква заплата ще получава Дамбраускас в Лудогорец - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички