Препоръчаха Десподов на европейски гранд: Той е това, което търсите


Препоръчаха Десподов на европейски гранд: Той е това, което търсите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

20775 0

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов е идеалното попълнение за шотландския гранд Рейджърс. Това твърди изданието footballfancast.com, според което клубът трябва да поднови опитите си да привлече българския национал през лятото. Според тяхна информация Рейнджърс е искал да привлече нападателя още през януари тази година.

"Той е играч, към който спортният директор на Рейнджърс трябва да възобнови интереса си. Беше в прекрасна форма този сезон, вкарвайки 10 гола и давайки 18 асистенции във всички турнири за своя клуб, и може да бъде фантастично попълнение за Рейнджърс. Участието в 28 гола е невероятно постижение за играча и показва, че той може да реши ключов проблем на "светлосините", пише footballfancast.com.

Изданието посочва, че в първенството на Шотландия няма нито едно крило на клуба, което да е вкарало повече от 8 гола или да е дало повече от 7 асистенции. Това, според тях, предполага, че треньорът Джовани Ван Бронхорст се нуждае от повече огнева мощ и креативност в широките зони през следващия сезон. "А статистиката на Десподов предполага, че той би могъл да осигури това", пишат колегите.

Тук е цитиран журналистът Джош Бънтинг, който е следил българина на минитурнето в Катар, и го е определил като "наистина впечатляващ". Отбелязано е, че Десподов е вкарал гола за България при поражението с 1:2 от Хърватия и че в седемте си квалификационни мача за Мондиал 2022 е отбелязал 2 гола и е дал 2 асистенции.

"Той успя да се открои на международно ниво, да се съчета с вътрешната си форма, което предполага, че би могъл да се адаптира към играта в Шотландия. Ето защо Уилсън (сп. директор на Рейнджърс, бел.ред.) трябва да се опита да грабне крилото в края на този сезон, тъй като играчът има потенциал да бъде отлично и много необходимо допълнение към отбора на Рейнджърс, след като се доказа за Лудогорец и България", пише още в материала. А ето кой голям европейски клуб също иска Десподов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички