Появи се настойчив кандидат за треньора на Лудогорец


Появи се настойчив кандидат за треньора на Лудогорец
Снимка: БГНЕС

2210 0

Футболната федерация на Словакия иска да смени селекционера си и техният избор номер 1 за поста е наставникът на Лудогорец Павел Върба, твърди Sport.sme.sk. Въпреки че тимът е на бараж за Евро 2020, федерацията иска да смени Павел Хапал, като скоро ще бъде обявен неговият наследник. Плейофът е на 12 ноември.

Президентът на словашката федерация Ян Ковачик е недоволен от бледото представяне на тима. В първия плейоф за Евро 2020 Словакия победи Ейре след изпълнение на дузпи, но след това загуби от Шотландия и Израел в Лигата на нациите. Стъпката на Ковачик със смяната на треньора е с цел да не се пропилее възможността за класиране на големия форум.

"Върба е традиционен какдидат за поста. Преди 8 години той беше първият избор за селекционер, но ръководството на Виктория (Пилзен) не го пусна. Сега 56-годишният Върба е начело на Лудогорец и спечели титлата на България още в първия си сезон. Има първи места с Жилина в Словакия и три с Виктория (Пилзен) в Чехия. Въпреки че е чех, той познава много добре словашкия футбол. Освен че води Жилина, през 2006 и 2007 г. бе помощник на Ян Коциян в националния тим. Бил е начело на Чехия, като класира отбора на Евро 2016. Той е опитен, успешен и уважаван", пише Sport.sme.sk. А каква цел гони Лудогорец в Лига Европа вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички