Новият в Лудогорец загубил битката за място в отбора от... треньора си Компани


Новият в Лудогорец загубил битката за място в отбора от... треньора си Компани
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

8218 0

Да се състезаваш за място на терена със своя треньор. При това треньорът ти да е легенда. Пред това сложно изпитание се е изправил новият футболист на Лудогорец Жосуе Са. Като играч на Андерлехт той е изгубил битката с играещия треньор на тима Венсан Компани - белгийска легенда. Загубата срещу него за поста централен защитник е изпратила Са под наем в испанския Уеска.

"Честно казано, беше малко странно. Компани никога не създаваше бариера между него и играчите и правеше нещата възможно най-естествени. Но беше нещо като "Добре, но ако сбъркате на терена, грешката ви има същата стойност като моята, аз също имам право да говоря с вас, както говоря с друг мой колега". Но се оказа странно, защото имате работа с треньора", разказва Са след преминаването си в испанския клуб.

Той разкрива още, че е провел "искрен разговор" с Компани и му е обяснил, че се надява да има "водеща роля" в Андерлехт. Отговорът, който е получил, е бил отрицателен, тъй като легендата на Манчестър Сити е планирал да заложи на... себе си. "Каза ми, че не може да ми гарантира минути, че е на път да играе и смята, че ще играе много игри. И че е отишъл да вземе момче от Манчестър Сити, в което наистина вярва, млад човек - Филип Сандлър. И че решението му ще падне върху тях, поне в началото на сезона. Видях, че няма да има много място за мен там и взех решение да отида в Уеска", споделя португалецът. 

"Да се съревноваваш с него винаги би било трудно, той все още е отличен играч. Ако поставя друг треньор там, винаги бих избрал него, поради неговия опит и качествата, които има. Знаехме колко е важен той в отбора и той все още беше във форма. Доказа го във всички тренировки и тренировъчни игри, в които взе участие", допълва Жосуе Са. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички