Петричев: Вярвам, че Лудогорец отново ще е шампион на България


Петричев: Вярвам, че Лудогорец отново ще е шампион на България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1653 0

Един от ключовите хора в ръководството на Лудогорец - Ангел Петричев, говори пред журналисти преди заминаването на "орлите" за летния лагер, който ще се проведе в Австрия. Разградчани са считани за фаворити отново за титлата у нас според изпълнителния директор, който призна, че се надява другите отбори да поработят върху инфраструктурата на своите терени, за да се подобри качеството на игра.

„Прекрасно е, че има конкуренция, колкото и шаблонно да звучи. Лудогорец е бил силен, когато има сериозни съперници у нас. Мачовете с опонентите са с много сериозен заряд, така че радваме се за това. Пожелавам си отборите, които сега влизат в първенството да отговорят на нивото на терени, тъй като имаме претенции да се играе на високо ниво. Ако това стане и колегите от другите клубове се постарят в тази част, ще станем свидетели на оспорвани мачове. Дали е фаворит Лудогорец за шампион на България, смятам – да. Последният шампионат станахме с 21 точки пред втория – говори красноречиво кой е фаворит“, каза Петричев.

„Очаквайте новини за входящи изходящи трансфери. Винаги казваме, че не правим трансфери на всяка цена. Има сериозен интерес към наши играчи, доста сериозен интерес. Само ако момчето е щастливо и си заслужава, ще си тръгне. Работи се и по входящи трансфери“, продължи той.

„Всеки иска да има деца от школата в първия отбор. Имаме таланти и сега има момчета, които ще се докоснат до атмсоферата на първия отбор. Идват сериозни поколения и съм оптимист. Каквото и да говорим и подмятаме, аз съм оптимист за нашата школа. Сигурен съм, че има момчета с качества, които ще се преборят за титулярно място в първия отбор на Лудогорец. За всяко дете при нас това трябва да е целта. Има доста юноши, които играят в елита у нас. Сега пуснахме нови две момчета в Спартак – Илкер Будинов и Тихомир Димитров. От тях зависи дали ще направят голямата крачка и да влязат в първия отбор на Лудогорец. Ние трябва да захранваме първия отбор с наши юноши. Правим всичко по силите си. В близките дни правим първа копка на фитнес за академията. Собствениците дават всички необходимо на екипа на школата да произведат юноши. Знам, че един човек, когато се труди, той ще бере плодовете на труда“, завърши изпълнителният директор на „орлите“.

А с кой българин се подсили първия съперник на Лудогорец в ШЛ, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички