Павел Панов пред SL: По мое време бяхме свикнали с мачове като с Реал и не се плашехме


Павел Панов пред SL: По мое време бяхме свикнали с мачове като с Реал и не се плашехме

7905 0

Легендарният нападател на Левски Павел Панов се надява българският шампион Лудогорец да покаже същата игра, с която впечатли в мача срещу Ливърпул на "Анфийлд", и срещу Реал (Мадрид) в сблъсъка на 1 октомври. Само така българският участник в Шампионска лига ще има някакви шансове да се противопостави на далеч по-силния си съперник.

"Лудогорец изигра добър мач срещу Ливърпул, там изпуснаха победата. Трудно ще им е да се надиграват с отбор като Реал (Мадрид), но всеки тим си има достойнства. Дано да играят поне на нивото, което показаха срещу Ливърпул. Реал няма да подходи високомерно срещу Лудогорец, а съвсем сериозно. Ако си решат бързо мача, сигурно ще икономисат сили за тяхното първенство", коментира Панов пред Sportline.bg.

"Синята" легенда, който има 36 мача и 22 гола в евротурнирите, се връща към далечната 1979 година, когато Левски загуби в два мача от испанския гранд, но накара с представянето си на "Сантяго Бернабеу" испанската публика да го аплодира.

"Тогава играхме по-слабо у дома, а в гостуването се представихме по-добре. След 0:1 ни беше срам да се покажем от съблекалнята, въпреки че отстъпихме на Реал (Мадрид), не на кой да е. Публиката ни бе по-взискателна, бяха свикнали да гледат такива отбори. Все пак бяхме елиминирали Аякс, играхме 1/4-финал с Барселона и победихме с 5:4. Тогава те имаха футболисти като Кройф и Неескенс в състава си. Свикнали бяхме на такива двубои, нямахме от какво да се страхуваме. Публиката пълнеше стадионите, но не ни прощаваше загубите", припомня си бившият нападател.

"Срещу Реал през 1979 година бяхме отбор, съставен само от българчета, но играхме като равен с равен. Стараехме се срещу всеки отбор, най-вече в домакинствата. Тогава всяка година в България пристигаха класни тимове - Реал, Барселона, Атлетико, португалски грандове... Сега форматът е друг и класни съперници могат да се видят само в групите", допълва Панов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички