"Очаквам битка за титлата между Лудогорец, Левски, ЦСКА и..." - Козмин Моци с прогноза за сезон 2022/23


"Очаквам битка за титлата между Лудогорец, Левски, ЦСКА и..." - Козмин Моци с прогноза за сезон 2022/23
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.b

2281 0

Бившият футболист на Лудогорец и настоящ технически директор на "орлите" - Козмин Моци, говори пред "БНТ" относно предстоящия сезон 2022/23 в Първа лига и европейските мачове по пътя към групите на Шампионска лига.

Съставът на Анте Шимунжда стартира новата кампания с гостуване на Септември София на 8 юли, а румънецът е на мнение, че борбата за титлата ще бъде между четири клуба:

"Левски изгради добър отбор с един добър треньор. ЦСКА има вътрешни проблеми от края на миналия сезон. Аз очаквам битка за титлата между Лудогорец, Левски, ЦСКА и ЦСКА 1948", прогнозира Моци и допълни:

"Анте Шимунджа стана шампион с над 20 точки преднина. Ръководството е доволно от работата му. Надяваме се отборът да става по-добър от мач на мач".

Преди старта си в Първа лига, на 5 юли Лудогорец е домакин на Сутиеска (Черна гора) в първи мач от втория квалификационен кръг в Шампионска лига. Реваншът е насрочен за 12 юли, а Козмин Моци смята, че сблъсъците няма да са лесни за "зелените":

"Лудогорец е фаворит на хартия, но знаем, че ни чака труден мач. Сигурен съм, че във вторник ще сме подготвени. Отборът на Сутиеска е добър. Нашите треньори гледаха един техен мач на живо. Не са лесен съперник".

"Реална цел е Лудогорец да влезе в групите на Шампионска лига. Миналата година бяхме близо. Нашите момчета са същите, имаме и нови футболисти, които са на добро ниво", завърши директорът на "орлите".

Вижте още: "Предложението дойде от Христо Стоичков": Игор Томашич си спомни за престоя в България

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички