Обречен ли е Лудогорец или ще намери сили за чутовен подвиг срещу Аякс в Лига Европа?


Обречен ли е Лудогорец или ще намери сили за чутовен подвиг срещу Аякс в Лига Европа?
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2722 0

Лудогорец със сигурност имаше по-различни очаквания за настоящия си европейски сезон, като отново се размина с нещо голямо в Шампионска лига, а по всяка вероятност ще се сбогува и с Лига Европа. Тази вечер от 21 часа "орлите" гостуват на Аякс в реванш от плейофите на втория по сила европейски клубен турнира.

Нидерландският тим обаче има солидна преднина от 1:4 след първата среща и за възпитаниците на Ивайло Петев изглежда като невъзможна задачата за някакъв обрат. Аякс постигна най-изразителния успех от всички плейофни двойки. Тимът остава непобеден през този сезон благодарение на поредица от две победи и едно равенство във всички състезания.

Лудогорец все още вярва в обрата

В Лудогорец обаче не са се предали.  "Противникът сам по себе си е мотивиращ, така че, да, и резултатът е такъв. Не можем да върнем нищо. Трябва да изглеждаме като отбор, да направим добър мач и за всяка една ситуация - да я развиваме и да отбележим гол. Най-важното е да излезем и да играем с голяма доза самочувствие и да не се притесняваме, че срещу нас стои голям отбор", заяви Ивайло Петев преди двубоя тази вечер.

"Орлите" не се затрудниха в предишния си мач, когато разбиха Берое с 5:0 в Първа лига в неделя, като петима различни играчи се записаха в таблицата. Лудогорец вече спечели четири от шестте си мача в първенството този сезон, отбелязвайки внушителните 19 гола.

Добрата новината за българският шампион е, че дори и да бъде отстранен от Аякс, то отново ще играе в групи - в тези на Лигата на конференциите. И все пак нидерландският съперник със сигурност има едно наум, след като в предния кръг разградчани стигнаха до успех и обрат срещу Астана, като с общ резултат 6:3 отстраниха казахстанския тим. Вратарят на тима Серджио Падт не се нае с прогнози, но заяви каква игра иска от Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички