Станислав Генчев: Дано Десподов ни помогне да излезем от групата в Лига Европа


Станислав Генчев: Дано Десподов ни помогне да излезем от групата в Лига Европа
Снимка: Ludogorets.com

1309 0

Помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев коментира трансфера на Кирил Десподов от Каляри, който разбуни духовете в родния футбол. Той разкри още, че отборът на сърцето му е Етър.

"Силен трансфер за Лудогорец. Кирил Десподов е един от най-добрите български футболисти през последните години. Безспорно ценен футболист и неслучайно го привличаме. Надявам се, че ще ни помогне да излезем от групите на Лига Европа", разказа Генчев пред Нова телевизия. 

"Отборът на сърцето ми е Етър, защото ме изгради като човек. Първата ми шампионска титла с Левски е много приятна. Може би това е клубът, който ме изгради като футболист. Най-добре се чувствах в Лудогорец, защото имахме много добър колектив. Спечелих две шампионски титли с разградчани, както купа и Суперкупа на България. Един от мачовете, който се е запечатал е Левски – Глатасарай. Бяхме на крачка от групите на Шампионската лига. Бях само на 20 години и започнах като титуляр, но не успяхме да влезем, въпреки че играхме много силно", заяви той.

"Върба е добър и доказан специалист. Изключителна рядкост е да дойде и да работи в България. Знаем, че нашето първенство не е привлекателно за такива доказани специалисти. Щастлив съм да работя с него и съм му благодарен, че ме взе в своя щаб. През последната година научих много неща от Павел Върба. Мечтата на всеки един треньор е да е начело на водещ отбор, който доминира и играе в Европа. Справих се добре, когато бях начело на Лудогорец и постигнах резултати.

Програмата е изготвена и стартираме с домакинство на Антверпен. Групата е тежка, но имаме своите шансове. Надявам се да се класираме. Гледах Тотнъм с интерес срещу Локомотив Пловдив. „Черно-белите“ бяха много близо до победата, но се надявам, че този път ние да ги победим. Ако приемем, че те са фаворит, другите отбори в групата имаме равни шансове. Всеки треньор иска да подобри нещо в тима си. Първата ни цел е да направим добър колектив и да изградим стил, който да ни носи победи в България и Европа“, добави той.

А как Лудогорец успя да се стигне до трансфера на Десподов - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички